Grymma resultat, både fysiska och mentala, av Petter som gjort en 100-dagarsresa med vår PT Millie! Läs hans utvärdering av upplägget här nedan.

Så var det slut! Fy fasen va fint man mår just nu. 100 dagar är på ett sätt en mycket lång tid! När jag gick in i det här så tänkte jag att kroppen skulle förvandla sig på nolltid. Oavsett om jag ligger på tok-underskott och tränar som en elit-idrottare, så fick jag snabbt inse att det kommer att ta TID. Har jag byggt på mig detta överflöd i flera års tid kommer jag inte vara färdig på en månad. I mitt huvud har jag typ nyss slutat spela fotboll och gått klart gymnasiet (toppformen alltså), medan verkligheten säger att det gått 8 år av långsam försummelse av kroppen. Jag har haft perioder då jag tränat på bra, men månad för månad har jag ökat i fett och minskat i muskler.

Nu, idag, väger jag 80,5kg med 19,9% i fett. Så lite har jag inte vägt sedan just gymnasiet och i såhär bra form har jag inte varit sedan 2012. Jag har, trots att jag legat på underskott i 100 dagar mått RIKTIGT BRA. Jag känner mig pigg och har sett fram emot träningen (bortsett från tok-deffen sista 2 veckorna – inte roligt men fan så effektivt).

Jag har tack till dig Millie lärt mig mycket om mig själv i förhållande till framförallt kosten och vardagsmotionen. Jag vet nu att kolhydrater är min vän när jag ska träna, men inte på träningsfria dagar när jag vill minska i vikt – då är det onödigt bränsle. Det är illa att äta för lite och framförallt att SOVA för lite. Jag har fått större effekt av timmarna på gymmet och i promenadskorna när jag prioriterat att gå och lägga mig i tid. Jag har lärt mig att en löpvända faktiskt kan vara din fiende, beroende på om syftet ska vara att bibehålla muskelmassa under en deff. Istället har jag lyssnat ohälsosamt mycket poddar när jag promenerat runt hela östra Västerås. Även om slutet (sista deffen) var brutalt och framförallt mentalt jobbigt så var det roligt att utmana sig i hur snabbt det kan gå att slanka till sig med hjälp av TUNG styrketräning, noll kolhydrater och massa protein.

Träningen på SPC har varit de klart jobbigaste, i synnerhet boxning kombinerat med Satan-Cykeln – TACK! Jag gick in i dessa 100 dagar med mål att väga 80 kg när jag var klar och se BRA ut i spegeln. Nog fan gör jag det!

Tack för all pepp varje vecka men framförallt PRESSEN jag behövt att hela tiden göra mätningar så det blir omöjligt att halka ur och fuska. Det har nog varit det viktigaste och utan det hade jag lagt av så fort jag kände mig lite nöjd efter en månad – TACK!