SPC RUN CLUB

Måndagen den 29/1 startar vi en digital löpargrupp för dig som älskar löpning eller vill lära dig uppskatta det.

Som medlem i gruppen får du varje vecka förslag på träningsprogram, kampanjer, förtur till lediga PT-timmar och en rolig gemenskap med likasinnade.

Oavsett var du befinner dig i din träningsresa kan du vara en del av oss. Alla pass kommer i tre olika nivåer, för att passa dig som vill börja springa till dig som är en van löpare och inte ser löpningen som motion utan har större visioner och mål. Gruppen är sluten för medlemmar och kommer att använda Facebook som plattform. I och med att den är digital, kan du oberoende av ort bli en del av Sport Performance Centers löpargrupp. Här kommer du kunna efterfråga sällskap till dina distanspass, dela med dig av tips och söka svar på frågor.

All träning planeras av personliga tränaren Meja Dahlberg, personlig tränare med specialkompetens inom just löpning och uthållighet. Du kommer få både intervallpass, distanspass och kompletterande styrketräning. Allt för att du ska utvecklas i din löpning!

Pris och anmälan

Löpargruppen är en prenumerationstjänst och kostar 249 kr / månad
Vi startar den 29/1 och avslutar den 31/5. Men du kan när som helst starta ditt medlemskap (det går alltså att hoppa in i mitten av en månad).
Anmälan sker via e-post till meja@sportperformancecenter.com.

Låt din resa ta fart (bokstavligen) på riktigt!

Välkommen Meja Dahlberg!

VÄLKOMMEN Meja! Vi är glada att kunna presentera vår nya kollega Meja Dahlberg till Team SPC! Meja har precis avslutat en karriär som alpinskidåkare och kommer nu lägga lika mycket energi på att utveckla andra som hon tidigare har lagt på att utveckla sig själv. Hon har hög energi och trots att hon fortfarande är ung har hon massor av erfarenhet som tränare för både unga skidåkare och äldre motionärer. Dessutom har hon en förkärlek för konditionsträning och kommer kunna bidra med massor av kunskap för alla er som vill utveckla löpningen!

Så här beskriver Meja sig själv:

Jag heter Meja och är född och uppvuxen i Västerås, där jag fortfarande bor efter att ha tillbringat tre år (2020-2023) på skidgymnasiet i Sveg. Min stora passion är sport, jag älskar att följa och delta i allt från fotboll till vintersport. Jag tränar gärna i alla dess former, vare sig det är klättring, löpning, gymmet eller cykling, och en av mina största styrkor är mitt pannben som ibland driver mig förbi mina gränser.

Matlagning är en annan stor passion. Jag älskar att experimentera i köket och utveckla nya recept. Något jag hoppas få dela med mig av till er som väljer att träna med mig.

Att se andra utvecklas har alltid varit viktigt för mig, och jag har tagit varje möjlighet jag fått att coacha, långt innan jag bestämde mig för att utbilda mig till personlig tränare. För närvarande arbetar jag som personlig tränare och kostrådgivare, samtidigt som jag tränar ungdomarna i Västerås slalomklubb. Jag strävar efter att behålla min egen skidåkarkondition, och även om min egen form kan förbättras, så ser jag glädjande nog stora framsteg hos de ungdomar jag coachar. Det är viktigt för mig att ge tillbaka till min förening.

Jag har en tendens att nörda ner mig och fördjupa mig i saker, vilket i kombination med min överanalytiska natur gör att jag snabbt lär mig nya saker och enkelt ser samband och tekniska detaljer även i sporter jag inte har tidigare erfarenhet av.

Till sist måste jag erkänna att jag är en sucker för intensiv intervallträning – den typ som får hela kroppen att kännas levande, från topp till tå, och ger den där adrenalinkicken som om hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen.

Träna med Meja!

Meja kommer finnas på gymmet från den 22 januari och tar emot dig som både vill komma igång eller som vill optimera prestationen. Boka en tid i bokningssystemet eller genom att maila meja@sportperformancecenter.com

Patrick Rapp kan bli Sveriges bästa PT!

Årets PT är en årlig tävling som hyllar de bästa personliga tränarna i Sverige. Tävlingen erkänner tränare som inte bara uppvisar enastående färdigheter inom personlig träning, utan också bidrar till att höja standarden och kvaliteten i fitnessindustrin. Västeråsaren Patrick Rapp är en av fem finalister som gör upp om kampen att krönas till Sveriges bästa personliga tränare under eventet Guldhjärtat den 2 december.

Patrick säger så här om sin finalplats:
– Det är en enorm ära att nå så här långt och jag är otroligt tacksam till mina klienter som tagit sig tid att både nominera och rösta på mig så att jag nått final. Startfältet är tufft och dom andra tränare som både var nominerade och som gått till final håller absolut högsta klass.

20 stycken personliga tränare var nominerade initialt och efter en period av rösning är det fem kvar som är inbjudna till finalen som hålls under Fitnessfestivalen den 2 december. Den som vinner utses av en jury med insikt i branschen.

Patrick fortsätter:
– Givetvis vore det roligt att vinna, det är ett oerhört prestigefyllt pris och alla som vunnit tidigare är tongivande personliga tränare i Sverige. Men framför allt är jag väldigt tacksam till mina klienter som tagit sig tid att rösta på mig, gratulera mig och dela nyheten om att jag var nominerad. Samtidigt ser jag det som en bekräftelse på att jag håller den höga nivå jag strävar efter. Sedan dag ett har jag kämpat för att vara en av Sveriges bästa tränare och med finalplatsen jag kan stolt säga att jag befinner mig uppe på toppen.

Patricks nominering i tävlingen lyder så här:
”Patrick är en fantastiskt kunnig PT som har hjälpt mig att bli ett bättre jag. Att gå från svag och smärtpåverkad till stark och smärtfri går inte att beskriva med ord, och det har jag bara Patrick att tacka för. Därför vill jag nominera honom till Årets PT!”

Om Guldhjärtat
Guldhjärtat-tävlingen syftar till att hedra och uppmärksamma de mest engagerade och kompetenta personliga tränarna i Sverige. Tävlingen ger dem den erkännande de förtjänar och inspirerar andra att satsa på en hälsosam livsstil genom professionell vägledning och stöd från experter inom träningsvärlden.

Löpskolning: Nyckeln till bättre löpning

Löpning är en fantastisk träningsform som förbättrar både din fysiska och psykiska hälsa. Det är dessutom en aktivitet som kräver minimal utrustning och kan utföras var som helst, vilket gör det till ett populärt val av träningsform för många av våra klienter. Under våra löpanalyser brukar vi, oavsett om du är en erfaren löpare eller en nybörjare, rekommendera att ägna en viss tid till löpskolsövningar. Anledningarna är många men här är dom viktigaste:

  • Förbättrar löptekniken: Löpning är inte bara en fråga om att sätta ena foten framför den andra. Att ha rätt löpteknik är avgörande för att undvika skador och förbättra prestationen. Löpskolsövningar fokuserar på grundläggande rörelsemönster som kan hjälpa dig att springa mer effektivt. Genom att lära dig att använda rätt muskelgrupper och koordinera dina rörelser kan du minska onödig belastning och stress på kroppen.
  • Ökar styrka och stabilitet: Löpskolsövningar inkluderar övningar som syftar till att stärka musklerna som används vid löpning och övningar som förbättra din balans. Starka muskler och bra balans är avgörande för att hålla en stabil löpteknik och minska risken för skador. När du blir starkare och mer stabil, kan du också öka din löphastighet och uthållighet.
  • Minskar risken för skador: Många löpare drabbas av skador som kan vara smärtsamma och tidskrävande att återhämta sig från. Genom att inkludera löpskolsövningar i din träning kan du stärka de muskler och ledband som är mest utsatta under löpning. Detta kan hjälpa till att förebygga vanliga skador som löparknä, hälseneinflammation och iliotibialbandsyndrom.
  • Ökar flexibiliteten: Löpskolsövningar inkluderar ofta rörelser ut i ytterlägena som kan hjälpa till att förbättra din rörlighet. En bra rörlighet kan göra din löpning mer bekväm och effektiv genom att du lättare kan skapa kraft.
  • Höjer medvetenheten om din kropp: Löpskolsövningar kräver koncentration och medvetenhet om din kropp. Genom att lära dig att känna igen och rätta till dåliga rörelsemönster eller teknikfel kan du förhindra att de blir kroniska och därmed förbättra ditt löpsteg samt undvika skador på lång sikt.

För att dra nytta av löpskolsövningar, bör du inkludera dem i din träning regelbundet. Tänk på att löpning är en långsiktig investering i din hälsa och välbefinnande, och att löpskolsövningar kan vara en nyckel till att uppnå dina mål och undvika skador. Så varför inte börja idag och ta din löpning till nästa nivå? Din kropp kommer att tacka dig för det. Här nedan ser du dom sju övningar vi oftast gör med våra klienter.

Övning 1: Hälgång

Hälgång stärker upp framsidan av underbenet och fotleden. Gör 2-3 x 5-10 meter.

Övning 2: Tågång

Tågång stärker upp vaden och fotleden. Gör 2-3 x 5-10 meter.

Övning 3: Höga knän

Höga knän stärker musklerna på framsidan av benet samt musklerna kring fotleden. Gör 2-3 x 10 meter

Övning 4: Heel kick

Heel kick stärker musklerna på baksidan av benet samt musklerna kring fotleden. Gör 2-3 x 10 meter

Övning 5: Toe bounds

Toe bounds stärker musklerna på baksidan av benet samt musklerna kring fotleden. Gör 2-3 x 15-20 meter

Övning 6: Tripping

Tripping stärker vadmuskulaturen samt musklerna kring fotleden. Gör 2-3 x 10 meter

Övning 7: Skipping

Skipping stärker musklerna i hela benet samt hjälper till att utveckla din koordination. Gör 2-3 x 10-15 meter

Patrick Rapp är nominerad till Årets PT på Guldhjärtat

Årets Guldhjärtat har återigen samlat Sveriges mest framstående personliga tränare under ett tak, och bland de nominerade sticker Patrick Rapp ut som en tränare med en imponerande bakgrund och enastående prestationer. Med en kandidatexamen i idrottsvetenskap, en PT-licens och certifiering som fystränare har Patrick varit en kraft att räkna med inom träningsvärlden de senaste tio åren.

Tävlingen Guldhjärtat erkänner personliga tränare som inte bara har gedigen utbildning och kompetens utan också den sällsynta förmågan att anpassa sig till en mångfald av klienter, från nybörjare till elitidrottare. För att bli nominerad till Årets PT krävs både expertis och utmärkta sociala egenskaper, något som Patrick Rapp inte bara uppfyller utan överträffar.

Patricks nominering i tävlingen lyder så här:

”Patrick är en fantastiskt kunnig PT som har hjälpt mig att bli ett bättre jag. Att gå från svag och smärtpåverkad till stark och smärtfri går inte att beskriva med ord, och det har jag bara Patrick att tacka för. Därför vill jag nominera honom till Årets PT!”

Patrick Rapp har inte bara varit en tillgång för de som strävar efter bättre hälsa och fysisk form, utan hans expertis har även nått elitidrottare som tävlat på VM- och OS-nivå. Hans mångsidighet som tränare och hans förmåga att anpassa sin metodik och träningstaktik till varje individ har varit avgörande för hans framgång.

Det är också värt att notera att Patrick Rapp har en hög synlighet i både sociala medier och printmedia, något som har bidragit till att bygga upp träningsbranschen både på kort och lång sikt. Hans engagemang för att sprida kunskap och motivation till en bred publik har gjort honom till en erkänd och omtyckt person inom träningsvärlden.

Vi ser fram emot att se om Patrick Rapp tar hem segern som Årets Personliga Tränare på Guldhjärtat och fortsätter att inspirera och hjälpa människor att nå sina träningsmål.

Om Guldhjärtat Tävlingen

Guldhjärtat-tävlingen syftar till att hedra och uppmärksamma de mest engagerade och kompetenta personliga tränarna i Sverige. Tävlingen ger dem den erkännande de förtjänar och inspirerar andra att satsa på en hälsosam livsstil genom professionell vägledning och stöd från experter inom träningsvärlden.

HÄR kan du lägga din röst på Årets PT!

Grattis Mickis – Kapten i NHL-laget Calgary Flames

Sedan 2016 har vi jobbat ihop och jag kan intyga att Mickis ÄR en kapten! Både på och utanför isen samt i gymmet. Finns ingen som jobbar så fokuserat som honom!

Stort grattis till det fina uppdraget! Men som vanligt så slappnar vi aldrig av utan jobbar ÄNNU HÅRDARE!

Ses i sommar! /Patrick

Bli av med FALSK ISCHIAS!

Genom åren har vi hittat ett antal övningar som gett effekt på majoriteten av våra klienter. I videon ovanför visar vår personliga tränare och rehabexpert Patrick Rapp en stretchövning för dig med konstaterad falsk ischias.

Den har hjälpt många av våra klienter att både lindra smärtan och lösa problemet, nu delar vi med oss av den för att vi hoppas att övningen hjälper flera!

Välkommen Rasmus Rönnholm!

VÄLKOMMEN Rasmus! Vi är glada att kunna presentera vår nya kollega Rasmus Rönnholm till Team SPC! Förutom att Rasmus kommer in med kunskap och erfarenhet som personlig tränare och kostrådgivare, vilket han har jobbat med både i Sverige och Spanien, så har Rasmus även en examen som socionom.

Rasmus utbildningar:

  • Socionomexamen, Örebro Universitet (2020)
  • Internationellt licensierad Personlig Tränare, EQF Level 4, The Academy (2020)
  • Licensierad Kostrådgivare, The Academy (2020)
  • Licensierad Fitness Instructor, The Academy (2020)
  • Licensierad Wellness Consultant, The Academy (2020)

Med Rasmus stärker vi ytterligare vår kompetens inom personlig träning och fysträning, dessutom kommer vi nyttja Rasmus specialkompetens för att bredda vår repertoar av tjänster och försätrka det arbete vi gör ute hos företag med hälsoarbete.

Boka din kostnadsfria konsultation genom att skicka ett mail till rasmus@sportperformancecenter.com. Det går även bra att boka en konsultation via bokningskalendern HÄR.

Varmt välkommen Rasmus! Vi ser fram emot att jobba tillsammans med dig!