Träningsresa till Brela, Kroatien, 9/5-13/5 2020

Välkommen på nästa års träningsresa. Tillsammans med personliga tränaren Patrick Rapp reser du till vackra Brela i Kroatien för en vecka med tuffa fyspass, god mat och trevligt sällskap.

Vill du bo i grönskande omgivningar ska du resa till Brela. Husen ligger inbäddade bland pinjer och frodig växtlighet som klättrar uppför sluttningen mot Biokovobergen. Vänder du blicken ser du Adriatiska havet azurblå vatten, och längre ut den dalmatiska skärgården, med öar som Hvar och Brac. Precis intill havet ligger Brelas lilla centrum och strandpromenaden som lockar till kilometerlånga promenader i trädens skugga.

Det kroatiska köket har lånat mycket från Italien, med både pasta, pizza och risotto på de flesta menyer. Du hittar också impulser från Balkan i allt som kommer från grillen, och närheten till havet är ännu en inspiration i köket. I Brela äter du både gott och billigt på någon av byns lokala restauranger, som precis som hotellen ofta är familjeägda.

Boende på Hotel Soline

Bluesun Hotel Soline ligger omgivet av hav på 3 sidor i Brela och har underbar arkitektur med en unik sandfärgad fasad. Hotellet erbjuder toppmoderna hälsofaciliteter och fantastisk havsutsikt. I poolområdet finns en stor terrass och en poolbar. Inomhuspoolen har en liten grotta.

Rummen är inredda av professionella inredare och de inglasade balkongerna har panoramautsikt. Luftkonditionering, gratis WiFi, minibar och lcd-tv med satellitkanaler finns i alla rum.

Den 1 500 m² stora hälsoavdelningen har en biobastu, ett turkiskt bad och en relaxavdelning med te och färsk frukt. Den finska bastun ligger på en terrass med en bubbelpool. Hälsocentret har ett tepidarium, en bar, en solterrass och en inomhusterrass med solstolar. Du kan boka olika behandlingar med salt och väldoftande medelhavsväxter.

Hotellets restaurang serverar en stor frukostbuffé samt medelhavsrätter och kontinentala rätter till middag. Du kan också besöka restaurangen Punta Rata eller vinbaren vid stranden.

Intresserad?!

Paketpris per person i delat dubbelrum: 9890SEK

Priset inkluderar:

 • Flyg enligt i ekonomiklass
 • Dagsaktuella flygplatsskatter
 • Transfer tur och retur
 • 4 nätter i dubbelrum enligt ovan
 • 4 frukost på hotellet
 • 4 middag på hotellet
 • Personliga färdhandlingar från Resia
 • Fullständigt träningsprogram med Patrick Rapp

För mer information om resan samt anmälan, maila info@sportperformancecenter.com

[divider_top]

Yinyoga & dem 5 elementen – Workshop

Trä, eld, jord, metall och vatten är dem fem elementen inom österländsk tradition som används för att beskriva den fysiska världen och hur allt hänger ihop. Varje element är kopplad till särskilda organ i kroppen samt olika känslor.

Varje element har även en yin-meridian och en yang-meridian vilket vi på workshopen kommer undersöka genom olika yogapositioner.

Yogalärarna Kirsti Ekman och Camilla Massaro guidar dig under förmiddagen och ökar din inblick i yinyogans värld.

Datum: Lördagen den 12 oktober 2019
Tid: 09.00-12.00
Kostnad: 399 SEK
Anmälan: Sker till info@sportperformancecenter.com senast den 7 oktober. Observera att anmälan är bindande, faktura skickas ut några dagar innan workshopen.
Deltagare: Minst 5 personer, max 15 personer
Plats: Sport Performance Center, Friledningsgatan 3b, Västerås

Varmt välkommen!

[divider_top]

FRISK-licensierad PT

Vår personliga tränare Patrick Rapp är numera licensierad personlig tränare via initiativet FRISK. Friskvårdföretagen Almegas satsning på att skapa en branschstandard för personliga tränare i Sverige.

I veckan stod det klart att Patrick uppfyllde de krav som har ställts och blev godkänd. Han finns numera sökbar i FRISKs register, och tillsammans med Patricks status som Personal Trainer EQF Level 4 hos EREPS (European Register of Exercise Professionals) hoppas vi att du ska känna dig trygg i att anlita oss för att hjälpa till i din resa mot dina mål!

Så här skriver Almega om licensieringen:

Sverige behöver fler duktiga personliga tränare. Samtidigt är det ett problem att PT inte är en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan kalla sig PT – oavsett utbildningsnivå. Det gör det svårt för gymföretag att veta vilka de ska anställa, och det gör det svårt för konsumenter att veta vilken PT som håller måttet.
Under 2019 har gym- och friskvårdsföretagens branschorganisation, Almega Friskvårdsföretagen, infört en licens för personliga tränare, och i samband med detta har vi också licensierat svenska PT-utbildningar. En licens som innebär att man fått gym- och friskvårdsbranschens godkännande som en kunnig PT mot slutkund – men också som en anställningsbar PT för arbetsgivare.

Läs mer om licensieringen HÄR!

Besök Patrick profil HÄR!

[divider_top]

TRÄNINGSDAG 23/11-2019

Välkommen på höstens händelse!

Den 23/11-2019 är det åter igen dags för en träningsdag här på Sport Performance Center. Vi kommer tillsammans att träna 8 pass på 8 timmar, totalt över 5 timmar träning. Det kommer bli en dag som ni sent kommer glömma, en dag som gör att all annan träning kommer kännas lätt och en dag som kommer göra er starkare fysiskt men framför allt mentalt!

Passen kommer att starta varje heltimme och vara cirka 40-50 minuter långa. Passen är uppbyggda som våra FREDAGSFYS, alltså som cirkelträningar med tillhörande uppvärmning och avslutning.

Antal platser och anmälan: Vi har 14 platser till förfogande. Det är först till kvarn som gäller och det är viktigt att du anmäler dig till info@sportperformancecenter.com
När det är fullt upprättar vi en kölista. Det är därför viktigt att du ser till att anmäla dig i tid och även meddela om du skulle få förhinder.

För vem?! För alla så klart! Passen är gjorda så att du ska kunna vara med oavsett träningsbakgrund, nivå eller ambitioner. MEN, vi rekommenderar verkligen att du tränar ett gäng av våra fyspass innan så du vänjer dig vid övningarna, tempot och upplägget.

Kostnad: Hela dagen kostar 600 SEK som du swishar, betalar med kort eller via faktura.

Mat och dryck: Det kommer finnas frukt, energidryck, kaffe och te kostnadsfritt för deltagarna. Vill du ha något mer matigt att äta finns det både kylskåp och mikro på plats.

Passen kommer att starta:
10.00
11.00
12.00
13.00
14.00
15.00
16.00
17.00

VÄLKOMMEN!!!

[divider_top]

FRISK personal ökar lönsamheten

Friska och hälsosamma medarbetare är den absolut bästa förutsättningen för ett välmående, välfungerande och lönsamt företag!

För att uppnå detta behöver vi kunna se helheten, det vill säga hur pusselbitarna arbetsmiljö, återhämtning, kost och motion hänger samman.

Nu har ditt företag möjlighet att under en eftermiddag få hjälp med att inspirera och motivera er personal till att leva ett friskt och hälsosamt liv. Tillsammans med Danny Vingehag, ergonom på ErgonomiCenter i Västerås, och Patrick Rapp, personlig tränare på Sport Performance Center, får ni ta del av föreläsningar och praktiska övningar inom:

 • Ergonomi på arbetsplatsen
 • Stress, sömn och återhämtning
 • Motion och träning
 • Kostens betydelse och energi

Dagen avslutas med ett träningspass i Sport Performance Centers lokaler.

Önskar ni något mer kan vi naturligtvis skräddarsy innehållet utifrån just era önskemål och behov.

Vill du veta mer? Kontakta Patrick Rapp på 0738 09 84 22 eller info@sportperfomancecenter.com

[divider_top]

Referens om löpanalys

För någon vecka sedan fick vi den här roliga referensen kring vår tjänst löpanalys!

Här kommer jag med en uppföljning av mitt besök hos dig. Anser att jag har hunnit sprungit en del nu för att kunna utvärdera och framför allt… KÄNNA skillnad!!

Jag känner främst skillnad i min fotnedsättning, jag försöker trycka ifrån mer och det ger såklart resultat. (Och mer träningsvärk i vaderna än innan) 

När det kommer till armpendling så har jag försökt få in armbågarna mer mot kroppen och tänkt ”bricka, rakt fram” och även där funkar det såklart bättre. I och med mindre sväng så får jag mer acceleration framåt, och inte i sidled. 

Jag sprang även vårruset för en vecka sen. Japp, I SPÖÖÖÖREGN. Efter 5 min plaskade det i skorna men jag bet ihop och tänkte ”vafasiken, jag kan knappast bli mer blöt nu så spring bara!!” Och det gav även lite bättre resultat än väntat. Hade som mål att komma under 25 min, men när jag insåg HUR mycket det regnade så var jag aningen snäll mot mig själv och bestämde mig för att bli nöjd om jag kommer in på 26-27min på grund av omständigheterna. Men hör o häpna, jag sprang på 23;48, mitt bästa vårrus genom tiderna!

Hoppas att detta ger dig något, precis som din kunskap gav mig något. Tack!🤗

Hälsningar från en blivande (eller pågående) löpnörd!

Läs mer om tjänsten löpanalys HÄR!

[divider_top]

Nationaldagsfys 2019

Du gamla du fria… burpees?!

Ja var är med svenskt än burpees, svett och fyspass?! Vi firar nationaldagen med ett TUFFT fyspass!

Datum och tid: 6 juni 2019, klockan 10.00-11.00
Pris: 100 SEK, betalas med swish eller kort på plats!
Deltagare: Max antal 20 stycken deltagare.
Anmälan: Anmäl till info@sportperformancecenter.com

VÄLKOMMEN!!!

[divider_top]

Gravid- och mammatränare

Under senaste veckan har vår personliga tränare Patrick Rapp gått en workshop kring träning specifikt för gravida och nyförlösta mammor. Detta för att bättre kunna hjälpa våra befintliga och framtida klienter att nå sina träningsrelaterade mål!

[divider_top]

Referens från Camilla Larsson

I veckan fick vi denna fina referens från vår klient Camilla som tränar med Patrick.

Jag har gått flera år hos Patrick nu. Helt fantastiskt vilken resa jag har gjort med honom. Han har en så otrolig känsla för hur han ska anpassa träningen till mig som individ. Jag minns mina första pass så väl…. när man faktiskt lämnar träningen stolt och med en känsla av att vara duktig.


Har hela mitt liv haft dålig självkänsla när det kommer till att träna och har därav alltid gett upp mina försök till att vara aktiv. Nu är det tvärtom! Jag sticker gärna ut hakan och kaxar till mig ibland 😉 Känner mig faktiskt stark och har blivit träningsmänniska. Jag blir ständigt pushad till nästa nivå och utvecklas hela tiden. Såå häftigt.


Jag är evigt tacksam Patrick för detta… jag hade inte fixat det själv. Tänk Patrick att du har förändrat förutsättningarna i livet för en människa som jag! Hela mitt liv ser annorlunda ut nu mot innan jag började på din träning. Träningen påverkar sååå mycket. TACK!!!

Läs fler referenser HÄR!

[divider_top]

Sport Performance Center växer – välkomnar Kirsti till teamet

Yogaläraren Kirsti Ekman börjar jobba hos oss på Sport Performance Center, bilden föreställer henne leendes

Vi är glada att presentera vår nya medarbetare Kirsti Ekman, en uppskattad coach och en av Västerås mest meriterade yogainstruktörer. Kirsti kommer att hålla yogaklasser och PT-pass med inriktning på yoga med start redan i början av maj. 

Så här beskriver Kirsti sig själv

Kirsti Ekman heter jag och är fantastisk glad och stolt över att ingå i teamet hos Sport Performance Center!

Med över 13 års erfarenhet av instruktörsrollen med inriktning yoga i olika former har jag nu även vidareutbildat mig till personlig tränare för att få ännu mer kunskap att kunna hjälpa dig med din träning. 

Jag är utbildat hälsopedagog, certifierad massageterapeut, yogalärare, beteendevetare och licensierad personlig tränare. Jag arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering och som karriärcoach parallellt med mina uppdrag som yogalärare och föreläsare kring stress och återhämtning. 

Min idrottsbakgrund kommer i huvudsak ifrån gymnastik och handboll under barn- och ungdomsåren. Mitt intresse och utövande av yoga startade 1999 av nyfikenhet och sökande efter en balans mellan olika aspekter av träning, hälsa och välmående. Yogan visade sig vara ett kraftfullt komplement till all annan träning då jag i den hittade in i min mentala och fysiska förmåga på ett nytt sätt. Att koppla ihop andning med rörelse på ett medvetet sätt kan även hjälpa dig att öka smidighet och kroppskontroll samt skapa klarhet och stillhet ”i bruset”.

Om Kirstis yogaklasser

Yinyoga passar alla då samtliga positioner kan anpassas efter behov med hjälp av filtar, bolster och block. Kirsti guidar klasser med syftet att förbättra rörlighet, öka andningsmedvetenhet och mindset.

Hennes klasser passar lika bra som komplement till andra träningsformer som för stela kontorsryggar och stressade hjärnor som går på högvarv och behöver varva ner.

Klasserna genomsyras alltid av kunskap, trygghet och en utmaning för den som önskar det. Med glimten i ögat och stor passion för yoga och träning önskar Kirsti dig varmt välkommen!

Om yinyoga

I yinyoga fokuserar vi på att stilla kroppen i olika positioner på mattan. Vi en stannar en längre stund i varje position och ger därmed bindväv, muskler och andning en möjlighet att ta plats, slappna av och släppa efter.

I stillhet händer det mycket och effekterna bruka beskrivas som lätthet i andning samt smidigare och rörligare kropp. Vidare har yinyoga en mycket lugnande effekt på nervsystemet.

Yogan kommer hållas på torsdagar mellan 18.00-19.00 och startar den 2 maj 2019!

Varmt välkommen med din anmälan HÄR!

[divider_top]