VIKTIG INFORMATION gällande Coronavirus (uppdaterad 2021-01-10)

Med bakgrund av antal smittade av Coronavirus Covid-19 ger Sport Performance Center följande riktlinjer:

Du som känner dig sjuk eller uppvisar minsta symtom på virus eller infektion – stanna hemma!

Begränsat antal besökare – I Sport Performance Centers lokaler tillåts maximalt 12 besökare samtidigt.

Handhygien – När du kommer till träningen, tvätta händerna noggrant innan och efter passet. Sprita händerna efter handtvätten. Det finns handsprit utplacerat i lokalen, använd det gärna mellan övningarna under passet.

Smittorisk – Om du eller någon i din närhet har smittats, misstänkts ha smittats eller umgåtts med någon som ligger i riskzonen att ha smittats. Boka av ditt pass (detta gör du utan kostnad).

Hygien – Vi har tagit dom nödvändiga försiktighetsåtgärderna som krävs för att minska risken för smitta, och hoppas att du vill hjälpa till genom att torka av dina redskap med desinfektion samt följa våra riktlinjer. 

Gruppträningspass – Vi har från och med den 17/11-2020 har vi pausat alla vår gruppträningspass. Vi hoppas kunna svettas, göra burpees och samlas för gruppbilder så snart som möjligt. Håll ut!

PT-pass – Vi planerar noggrant i förväg så att lokalerna utnyttjas på ett sånt sätt att vi kan hålla avstånd från varandra och vi förlägger allt fler pass utomhus, vi planerar även i samråd så att ingen delar utrustning med någon annan. Vi har stora rymliga lokaler i relation till det antal personer som vistas hos oss samtidigt, vi ser till så att alla håller flera meters avstånd till varandra.

Konsultationer – Om du bokar konsultation med oss går den att genomföra på plats eller online. Ange gärna när du bokar din konsultation vilket alternativ du föredrar.

Utomhus-bootcamp med Rasmus

Välkommen till en riktigt rolig, utmanande och svettig utomhus-bootcamp tillsammans med elitbrottaren Rasmus Åström.

Vi kommer att vara utomhus, precis utanför vårt egna gym Sport Performance Center. Och vi kommer blanda övninagr du gör med kroppen och övninagr med redskap. Målet är att du ska få en rejäl genomkörare, känna dig stark och öka din uthållighet!


Det spelar ingen roll vilka ambitioner eller erfarenheter du har kring träning, syftet med bootcampen är att alla ska få en möjlighet till riktigt bra och utmanande träning.

Självklart så anpassar vi också både avstånd och övningar efter restriktionerna kring Covid-19

Dagar och tider: Lördagar 10.00-11.00

Period: 8 maj – 12 juni 2021 (totalt 6 pass)

Plats: Sport Performance Center, Friledningsgatan 3b

Kostnad: 980 SEK

Anmälan: Skicka en intresseanmälan till Rasmus på rasmus@sportperformancecenter.com senast den 4/5.

Restriktioner! Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner angående maxantal, avstånd och rengöring. Vid sjukdom stannar man hemma.

Morgon-bootcamp med Millie

Välkommen på en bootcamp för dig som är både morgonpigg och redo att träna hårt! Under fyra veckor tränar du två pass i veckan med personliga tränaren Millie Eriksson.

Ett av passen kommer vara flåsigare och utmana din kondition, och ett pass kommer fokusera på styrka och muskeluthållighet. Passen kommer att vara varierande och vi kommer prova på olika typer av träningsformer och intervaller.
HIIT, fighting, crossfit, intervaller och cirkelträning är några exempel på träningsformer som kommer att dyka upp under dessa veckor tillsammans.


Dagar och tider: Måndagar och torsdagar kl. 06:45 – 07:30
Period: 3:e maj – 28:e maj 2021 (totalt 8 pass)
Plats: Sport Performance Center, Friledningsgatan 3b
Kostnad: 1495 SEK
Anmälan: Skicka en intresseanmälan till Millie på millie@sportperformancecenter.com senast den 29/4.
Restriktioner! Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner angående maxantal, avstånd och städning. Vid sjukdom stannar man hemma.

Långfredagsfys 2021

Påsken handlar om traditioner, och vad är mer traditionsenligt än LÅNGFREDAGSFYS?! Eftersom vi inte kan samlas i grupp så kommer vi i år att hålla passet online! Kan man verkligen bli trött via ett online pass undrar du? Och är Patrick lika elak över ”länk” som han är i verkligheten? Anmäl dig och få reda på svaren!

Plats: Ditt vardagsrum (via google meet)

Tid: 10.00-11.00

Pris: 100 SEK, betalas med swish innan
Anmälan: Maila din anmälan till info@sportperformancecenter.com och betala avgiften till 123 131 04 32. Då kommer du få en länk som du går in på några minuter innan passet startar.

Välkommen på ett roligt, jobbigt och påskigt fyspass!

Veckans fyspass – Vecka 11 2021

Veckans fyspass är gjort av vår personliga tränare Rasmus Åström!

Uppvärmning: Rörlighet för axlar och rygg

Styrka: Stegra från 1-10 sedan neråt från 10-1 igen av följande övningar:

 • Enbensböj
 • Armhävningar
 • Fällkniv

OBS! Försök att göra allt med så lite vila som möjligt. Helst ingen vila alls. Lycka till!

Följ Rasmus på instagram: https://www.instagram.com/ra_styrka/

PT-small group våren 2021

Från och med 5:e april kommer Millie att starta upp ett flertal olika PT-small groups för möjligheten att kunna träna flera av er samtidigt. Här nedan kommer grupper för dig att kunna bli en del av:

MÅNDAGAR 07.00-07.45 FIGHT (6 platser tillgängliga)

MÅNDAGAR 11.00-12.00 Glutes and abs (2 platser tillgängliga)

MÅNDAGAR 16.00-17.00 HIIT (4 platser tillgängliga)

MÅNDAGAR 17.00-18.00 FIGHT (6 platser tillgängliga)

Vad är PT small group? PT small group är en grupp med ett begränsat antal deltagare (6 personer) som med bestämd tid och dag ses varje vecka för personlig träning. Jag bygger ihop grupperna efter målsättning och nivå. Coachning och kroppsmätning sker också vid önskan. Som personlig träning fast i en mindre grupp!

Kostnad? 1050:-/gång uppdelat på antal deltagare i small groupen. (Ordinarie pris PT pass singel = 750:-)

Intresserad? Maila mig till millie@sportperformancecenter.se och skriv namn + grupp du skulle vilja vara med i så återkopplar jag till dig med svar!

Nu KÖR vi! /Millie

Veckans fyspass – Vecka 10 2021

Veckans fyspass är ett SKÖNT intervallpass! Värm upp ordentligt sedan kör du detta:

A: 3 varv. 40 sec arbete/20 sec vila:

 • Burpees
 • Upphopp
 • Mountain climbers

B: 3 varv. 40 sec arbete/20 sec vila:

 • Jumping jacks
 • Växelhopp
 • Axeltouch

C: 3 varv. 40 sec arbete/20 sec vila:

 • Skridskohopp
 • Enbensburpees
 • Enbensburpees

I videon visar Patrick hur du gör övningarna. Kom ihåg att ge videon en ”tummen upp” och prenumerera på vår kanal!

#rörelsepepp – ett nytt koncept för tränare och aktiva

Pressmeddelande från RF SISU Västmanland:

Den 17 mars lanserar RF-SISU Västmanland i samarbete med Patrick Rapp, personlig tränare på Sport Performance Center, ett helt nytt koncept för idrotten i Västmanland.

Då genomförs den första av en serie digitala föreläsningar med namnet #rörelsepepp, där teori och praktik blandas och ger deltagarna möjlighet att ställa frågor och få svar i direktsändning.

– Syftet med #rörelsepepp är att få en större förståelse för varför vi tränar olika saker och varför vi behöver alla delar dels för att må bra och för att bli bättre på vår idrott, förklarar Malin Lundqvist idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland.

Föreläsningar är i dagsläget planerade till fyra olika tillfällen med följande teman: styrketräning, uthållighetsträning, explosivitetsträning och rörlighetsträning.

– De delar vi tar upp under de olika föreläsningarna är användbara oavsett vilken idrott du utövar, vilket är helt i linje med idrott hela livet samt att hålla på med olika idrotter så länge som möjligt, säger Malin Lundqvist.

Som expert inom de olika träningsmomenten finns Patrick Rapp, personlig tränare, fystränare och utbildare på Sport Performance Center i Västerås.

– Det känns superspännande att vara en del av den här satsningen. Jag brinner för att hjälpa idrottare och lag att prestera bättre samt att lägga grunden för ett livslångt intresse för rörelse och aktivitet. Att få nå ut på det här sättet och därmed få inspirera fler till rörelse både under och efter pandemin är häftigt. Mitt mål är att du efter föreläsningarna ska få inspiration och kunskap för att köra igång med träningen på direkten, både för dig själv och dom aktiva du kanske är ledare för. 

– Vi vet att våra ledare ute i länets föreningar är duktiga på sina respektive idrotter men kan ibland sakna kunskap om ren träningslära. Det hålet vill vi fylla. Dessutom befinner vi oss i en tid när vi inte kan träna som vi vill eller brukar på grund av coronapandemin. Fysisk aktivet är inte desto mindre viktigt för att vi ska må bra och det finns sätt att träna på även nu, avslutar Malin Lundqvist.

Fakta:

#Rörelsepepp är en satsning av RF-SISU Västmanland i samarbete med Patrick Rapp, Sport Performance Center.

Föreläsningarna genomförs digitalt och hittills är fyra tillfällen planerade:
17 mars 18.00-19.15 tema: Styrka (anmälan är öppen).
31 mars 18.00-19.15 tema: Uthållighet
15 april 18.00-19.15  tema: Explosivitet
5 maj 18.00-19.15 tema: Rörlighet

För att delta anmäler du dig direkt via RF-SISU Västmanlands webbplats: www.rfsisu.se/vastmanland

Du får sedan en länk till livesändningen via mail några dagar innan respektive föreläsning. Idrottsföreningar i Västmanland deltar helt utan kostnad.

För mer information kontakta

Malin LundqvistRF-SISU Västmanland
072-254 12 68
malin.lundqvist@rfsisu.se

Veckans fyspass – Vecka 9 2021

Veckans fyspass är både svettigt och roligt! Värm upp ordentligt sedan kör du detta:

8 min AMRAP:

 • 8 burpees
 • 8 armhävningar
 • 8 upphopp

6 min AMRAP:

 • 6 burpees
 • 6 armhävningar
 • 6 upphopp

4 min AMRAP:

 • 4 burpees
 • 4 armhävningar
 • 4 upphopp

2 min AMRAP:

 • 2 burpees
 • 2 armhävningar
 • 2 upphopp

I videon visar Patrick hur du gör övningarna. Kom ihåg att ge videon en ”tummen upp” och prenumerera på vår kanal!