Certifierad KRAFT-instruktör

Under sommaren har Patrick läst en kurs om träning för sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling via Umeå universitet. Kursen gav även en certifiering till KRAFT-instruktör och innehöll bland annat:

  • Hälsoinriktad fysisk aktivitet och träning
  • Fysisk aktivitet för att förebygga och behandla sjukdomstillstånd
  • Motiverande samtalsteknik
  • Testning och bedömning av fysisk aktivitet
  • Föreskrivit av fysisk aktivitet på recept

KRAFT-instruktörer har kompetens och färdighet i att utforma och planera fysisk aktivitet och träning för sjukdomsprevention och behandling. KRAFT-instruktörer har även kompetens att vidareutveckla och genomföra ordinerad fysisk aktivitet hos patienter med olika sjukdomstillstånd.

För oss är det viktigt att hela tiden utvecklas, främst för att alla ni klienter ska känna er trygga med oss. Men även för vår egen skull, för att vi helt enkelt tycker det är kul att lära oss mer!

Dom senaste åren har vi fått förtroendet av våra klienter att hjälp till med träning för onda ryggar, må bättre efter en depression och vända utvecklingen av metabola sjukdomar. Nu har vi ytterligare kunskap i ämnet och hoppas kunna vara ännu mer effektiva när vi jobbar!

Föreläsning om medveten närvaro

Vill du veta hur du kan öka din prestation, sänka din stress samt hur dina tankar påverkar dig? Då är du välkommen på en föreläsning om medveten närvaro av Madelene Joelsson.

Efter 60 minuter får du med dig baskunskaperna i medveten närvaro och mitt perspektiv på hur du med medvetenhet om dina tankar kan skifta fokus för att kunna maximera din prestation i det du vill göra, i din vardag, på jobbet eller på gymmet. 

Madelene Joelsson utbildad socionom, KBT- terapeut och DBT- terapeut. Har många års erfarenhet av arbete inom barnpsykiatrin och har jobbat med människor i olika utsatta situationer. Har med Våga Framgång en tanke om att möta dej som vill jobba med mentalträning och coachning, för vardagslivet, livsstilsförändringar och/eller prestationssituationer. Att bli mer medveten om våra tankar och hur de påverkar oss kan öka vår prestation och välmående i livet.

När? 17 oktober 2020, 11.00-12.00 
För vem? För dig som vill öka din prestation i vardagen, på gymmet eller på jobbet.
Deltagare: Minst 6 deltagare, max 15 deltagare
Kostnad: 100 SEK
Anmälan: Maila info@sportperformancecenter.com senast 12 oktober

Millie är FRISK-licensierad PT

Vår personliga tränare Millie Eriksson är numera licensierad personlig tränare via initiativet FRISK. Friskvårdföretagen Almegas satsning på att skapa en branschstandard för personliga tränare i Sverige.

I och med att vår PT Millie Eriksson blev klar med hennes PT-utbildning förra året kunde hon ansöka om att även bli licensierad via FRISK. Den ansökan är klar och godkänd. Hon finns numera sökbar i FRISKs register, och tillsammans med Millies status som Personal Trainer EQF Level 4 hos EREPS (European Register of Exercise Professionals) hoppas vi att du ska känna dig trygg i att anlita oss för att hjälpa till i din resa mot dina mål!

Så här skriver Almega om licensieringen:

Sverige behöver fler duktiga personliga tränare. Samtidigt är det ett problem att PT inte är en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan kalla sig PT – oavsett utbildningsnivå. Det gör det svårt för gymföretag att veta vilka de ska anställa, och det gör det svårt för konsumenter att veta vilken PT som håller måttet.
Under 2019 har gym- och friskvårdsföretagens branschorganisation, Almega Friskvårdsföretagen, infört en licens för personliga tränare, och i samband med detta har vi också licensierat svenska PT-utbildningar. En licens som innebär att man fått gym- och friskvårdsbranschens godkännande som en kunnig PT mot slutkund – men också som en anställningsbar PT för arbetsgivare.

Läs mer om licensieringen HÄR!

Besök Millies profil HÄR!

Nyhet! 2 nya gruppträningspass!!!

Sommaren är över och hösten innebär tid för TRÄNING! Därför utökar vi med två (!!!) gruppträningspass under hösten 2020!

Fightfys med Millie

Måndagar kl 17.30-18.30
Kostnad: 100 SEK/pass, eller 10-kort för 750 SEK

Detta pass är en blandad kompott inspirerad av kampsportens fysiska moment. Här kommer vi jobba med allt från styrkeövningar till kampsport i form av slag och sparkar. Lika roligt för motionären som för proffset, och absolut lika jobbigt! En helkroppsupplevelse där ingen muskel lämnas oberörd.

Ingen förkunskap krävs.Vi har lånehandskar men rekommenderar att ta med egna handskar att använda vid behov.

Cirkeln

Fredagar kl 06.30-07.15
Kostnad: 100 SEK/pass, eller 10-kort för 750 SEK

Välkommen till det perfekta sättet att inleda fredagen på! Ställ klockan tidigt och förbered dig på 45 minuter redskapsträning på ett gäng olika stationer. Vi sätter igång en timer och kör varv efter varv tills både passet och du själv är HELT slut!


Båda passen leds av vår PT Millie Eriksson, utbildad personlig tränare och kostrådgivare med lång erfarenhet av träning på elitnivå inom både thaiboxning, MMA och dans.  Millie har representerat Sverige under två 2 VM samt ett EM i MMA.

Online Coaching med PT Millie Eriksson

Online Coaching passar alla oavsett nivå eller målsättning! Vill du forma kroppen, stärka specifika muskelgrupper, göra en långvarig viktnedgång eller få mer inspiration och motivation? Oavsett målsättning kommer tränings- och kostupplägget som ingår vara speciellt anpassat för just dig, dina förutsättningar och dina önskemål.

Skillnaden från att göra denna resa helt själv är att jag kommer vara med dig från start till slut med uppdateringar, justeringar, coachning och peppning på alla plan. Inte bara det, ALLT sker också online.

Allt detta ingår i Online Coaching hos oss:

Individuellt kostschema

Ditt kostschema kommer att vara skräddarsytt efter dig och dina mål. Jag tar hänsyn till matpreferenser, allergier, hur mycket tid du vill lägga på matlagning samt din ekonomi. Utefter dessa punkter kommer du få ett personligt kostschema som får dig att både lyckas och må bra.


Skräddarsytt träningsschema

Ditt träningsschema kommer att vara anpassat för dig och dina mål. Jag tar hänsyn till hur ofta du vill/kan träna, tidigare skador samt din erfarenhet av träning. Du får hjälp oavsett om du är nybörjare eller har tränat ett antal år.


Uppdateringar

Vid behov och den 6:e veckan uppdaterar jag samtliga av dina planer, så vi hela tiden ser till att du är på rätt väg mot att nå dina personliga mål!

Uppföljning

Jag kommer varje vecka följa upp dig genom en utvärdering, en ”formkoll” och en check in via videosamtal. Mitt mål är att du ska må så bra som möjligt under hela resan och att du har rätt verktyg att nå dit du vill. Varje månad kommer vi också utvärdera helheten för att se till att vi är på rätt spår och att allt går åt rätt håll. 


Hur går vi tillväga?

1. Maila en intresseanmälan till millie@sportperformancecenter.com.
2. Välj något av följande alternativ för konsultation (välj det alternativ som passar dig bäst):

  • ”LIVE”-konsultation på 15 minuter via Skype där vi pratar om dig.
  • Enkät via mail där du besvarar frågor i lugn och ro.

3. Svara på detta mail med vilket alternativ du valt så utgår vi sedan därifrån! 


Tidsperiod, kostnad och betalning

Vårt paket på Online Coahing pågår 12 veckor, 31 augusti 2020 till 22 november 2020. 

Varje månad kostar 1950 SEK per månad (totalt tre månader). Betalning sker månadsvis. 

Vi följer lagen Ångerrätt vid distansköp. 

Frågor?

Du är välkommen med alla dina frågor eller funderingar till millie@sportperformancecenter.com

Fystränare för AIK bandy

Nu kan vi äntligen gå ut med nyheten att vår PT Patrick Rapp har fått uppdraget som fystränare för AIK bandy. Sedan maj i år har Patrick tagit end om spelarna och hjälp dom att optimera både styrka och uthållighet för att nå sina högt satta mål. Så här skrev AIK bandy när dom gick ut med nyheten:

Vilket arbete han har gjort – Patrick Rapp

Inför AIK:s första hela försäsong någonsin anlitades på mycket fina rekommendationer en riktigt vass fystränare – Patrick Rapp, Sport Performance Center. Patrick har sedan dess drillat våra spelare inför den kommande säsongen och även om det är våra spelare som har slitit och svettats, förtjänar absolut Patrick ett hedersomnämnande.

Patricks upplägg har varit perfekt och han kommer naturligtvis att hänga med resten av säsongen.

Tummar upp, Patrick – låt spelarna fortsätta slita! /AIK Bandy

Sommarerbjudande

6 veckors träningsupplägg + online coachning för endast 650:- Individuellt upplagt för dina förutsättningar, din utgångspunkt och framför allt din SEMESTER! 

Semestern för mig handlar om att äta gott och umgås med nära och kära. Där emellan måste vi också hinna med lite fysisk aktivitet i det mån vi kan för att bibehålla och utveckla en hälsosam livsstil. 

Kontakta mig  på millie@sportperformancecenter.comom du vill att denna sommar går i träningen och hälsans tecken! 

Hälsningar
Millie

Camillas 100 dagar – Vecka 15

Camillas 100 dagar är ÖVER! I detta sista avsnittet pratar vi lite om resan och Camilla berättar om resan, både från första gången hon klev in på Sport Performance Center till nu, när hon har kört 100 intensiva dagar!

Följ Camilla på Instagram: https://instagram.com/millaexplore
Följ Patrick på Instagram: https://instagram.com/sportperformancecenter
Följ Millie på Instagram: https://instagram.com/ptmillie

Om Camillas 100 dagar

Hur mycket förändring kan man åstadkomma på 100 dagar?! Vad händer med kroppen om man äter bra och tränar hårt under en så lång period? Vad händer med psyket om man lyckas följa en plan, förbättrar sin sömn och minskar ner på skärmtiden? Det tänker Camilla Lindmark ta reda på!

Under 100 dagar kommer Camilla ta hjälp av personliga tränarna Patrick Rapp och Mille Eriksson för att strukturera allt kring motionen, kosten och återhämtningen. Med dessa videos vill vi visa hur vi jobbar, vilka resultat som du kan åstadkomma och så klart vilken utmaning det är att göra ett sånt här projekt! Det är ingen resa där resultaten kommer gratis, utan Camilla kommer få jobba hårt för att nå sina mål. Hoppas du vill vara med och se hur resan artar sig!