Fysträning för idrottsföreningar

Vill din förening eller ditt idrottslag ha experthjälp kring allt som rör fysträning?

Vi hjälper dig att planera och genomföra fysträningar och fystester samt utbildar ledare och aktiva inom träningslära, kost och mental träning. Vi jobbar med både ungdomar och seniorer på alla olika nivåer. Genom åren har vi bland annat hjälpt till att utbilda yngre aktiva i styrketräningens grunder, hjälp till att bygga upp kulturen kring fysträning för seniorer och varit med och vunnit medaljer på SM. Vi har bland annat jobbat med fotboll, bandy, hockey, karting, orientering och alpinskidåkning.

Våra upplägg är så klart skräddarsydda efter lagets förutsättningar och målsättning och vi hjälper er från planering till genomförande och utvärdering!

Kontakta oss idag för att se hur vi kan jobba tillsammans för att kommande säsong ska bli den bästa hittills!

Föreningar vi jobbat med

3 tips till dig som siktar mot ett hälsosamt år!

Just nu är det många som vill komma igång och träna och det älskar vi så klart. Men med åren har vi lärt oss en del kring det här med att komma igång, och här är tre råd vi ger till våra klienter:

1: Var en aning realistisk

Är det verkligen möjligt att gå från ingen träning alls till stenhårda pass fem dagar i veckan och dessutom äta bättre? Antagligen inte!

Tänk istället så här: Om du idag inte tränar alls så betyder ett pass i veckan 100 % mer träning! Sätt upp ett mål att träna en gång i veckan under ett par veckor och skulle det bli något extrapass ska du ge dig själv en klapp på axeln. Växla sedan upp med ett eller ett par pass till, men se hela tiden till att du kan vara konsekvent, då det är vanan du vill åt. Det är vanan och rutinen som gör att du är i form till sommaren – inte att du har tränat som en elitidrottare under en treveckorsperiod.

2: Var beredd på dippen

Perioder när motivationen tryter händer alla, till och med mig som PT. Bara av att veta att du inte är ensam om att känna så gör det faktiskt enklare att klara sig genom de lite tuffare perioderna.

Men det finns också några tips att tänka på:

  • Se långsiktigt på din träning. Det är kanske inte beach 2023 som är målet utan det är träningsÅRET 2023 som du ska sikta på.
  • Se var du startade och hur långt du har kommit, för en träningsdagbok och mät framstegen.
  • Tänk på att ha några konkreta mål att jobba mot, till exempel att springa ett lopp, komma i ett par byxor eller genomföra ett visst antal pass innan årets slut.

3: Var inte rädd för att stanna upp ibland

Jag träffar personer som tror att all träning de har gjort är förgäves om de blir sjuka en vecka eller åker på semester med familjen och får lite för mycket av det goda. Så är det ju absolut inte. All träning ger fördelar ur en hälsosynpunkt och alla pass tar dig närmre ditt mål.

Undvik ångest genom att planera in avbrotten. Ska du på semester kan du ge dig själv tillåtelse att skippa träningen några dagar. Om du blir sjuk så vilar du för att komma tillbaka starkare och för att känna suget efter träningen ordentligt.

Till sist, kom ihåg att en livsstilsförändring tar sin lilla tid men kämpa på – vi lovar att det är värt det! Lycka till!

Kunskapsboost för idrottsledare!

Är du idrottsledare och vill lära dig mer om fysträning, mental träning och skadeförebyggande träning? Då är detta kvällen för dig! Under nästan tre timmar kommer våra experter ge dig både praktisk och teoretisk kunskap du kan ta med dig till idrottarna du jobbar med, oavsett om det rör sig om barn, ungdomar eller vuxna.

Du kommer bland annat få reda på hur du ska bygga starka utövare från grunden, vilka övningar som forskningen har bevisat ger mindre skador samt hur du överkommer mentala hinder både innan och under en prestation. Målet är att du kommer från kvällen fylld med både kunskap och inspiration som kommer göra skillnad för dina utövare på både kort och lång sikt!

Kvällens experter

Madelene Joelsson
Är utbildad socionom, KBT-terapeut och mental tränare. Hon har jobbat inom primärvården med ätstörningsproblematik och självskadebeteende sedan 2008 och under de senaste åren har hon även jobbat med motionärer och idrottare som vill prestera bättre.

Patrick Rapp
Är universitetsutbildad fystränare och personlig tränare. De senaste tio åren har han drivit Sport Performance Center i Västerås och jobbat med både motionärer samt elitidrottare på VM-nivå.

Viktoria Karlsson
Är legitimerad fysioterapeut samt specialist inom idrottsmedicin och fysisk aktivitet. Hon har arbetat som Fysioterapeut åt VästeråsIrstas damlag sedan 2008 samt med ungdomslandslag. Hon är en flitigt anlitad föreläsare om rehab och akut omhändertagande.

Schema

18.00-18-15: Introduktion
18.15-19.00: Föreläsning och exempel på fysträning
19.00-19.45: Föreläsning om mental träning och exempel på övningar
19.45-20.30: Föreläsning och exempel på skadeförebyggande träning

Information om föreläsningen

När: Tisdagen den 31 januari 2023

Plats: Sport Performance Center, Friledningsgatan 3b

Kostnad: 200 SEK, betalas på plats eller faktureras

Anmälan: Sker till info@sportperformancecenter.com senast den 24/1 (anmälan är bindande).

Maximalt antal deltagare: 20 personer.

3 anledningar att anlita en personlig tränare

Nu är det snart ett nytt år, och för många innebär det en ny start i livet och kanske en start på en livslång resa till ett mer hälsosamt liv! Den resan kan se ut på många olika sätt och vissa väljer att ta hjälp av oss för att komma igång. Det finns många anledningar till att anlita en personlig tränare och här är 3 av dem:

1. Vi hjälper dig att nå dina mål snabbare: Genom att utforma en träningsplan som är anpassad efter dina specifika mål och behov, och ge dig professionell rådgivning och feedback, kan vi hjälpa dig att nå dina mål på ett mer effektivt och säkert sätt.

2. Vi hjälper dig att hålla motivationen uppe: Träning kan ibland kännas tungt och svårt, men genom att ge dig regelbunden feedback och stöd, och hitta nya och roliga sätt att träna på, kan vi hjälpa dig att hålla motivationen uppe.

3. Vi hjälper dig att undvika skador: Genom att hjälpa dig att utföra övningar på rätt sätt, och ge dig råd om hur du ska undvika skador, kan vi hjälpa dig att träna säkert. Dessutom kan vi utforma en träningsplan som tar hänsyn till eventuella skadehistorik eller andra särskilda behov du har.

Om just du vill ha stöd, hjälp eller inspiration kring allt som rör träning, kost och hälsa så kontakta oss idag för en gratis konsultation!

Referens från Frida Nordenstam

I veckan fick vi den här väldigt fina referensen av vår klient Frida!

Efter ett uppehåll på 20 år återupptog jag mitt tävlande i tennis. Jag tog hjälp av Patrick för att få ett individuellt anpassat träningsschema i gymmet. Målet var att jag, efter fyra månader skulle börja tävla i utomhusserien i tennis i klassen damer35. Det slutade med att jag och min lagkompis vann vår region och kom 2:a i SM-slutspelet det året. Året därpå fick vi spela lag-EM i Alanya där vi slutade 5:a i singel och 3:a i dubbel 🙂 

Att få hjälp med fysiken, att styrketräna smart inklusive återhämtning & stretch var till stor hjälp! 

Tack Patrick för all din hjälp, du är grym!! 

– Frida Nordenstam, SM & EM medaljer i seriespel i tennis  

Stort tack för förtroendet Frida! Det har varit så kul att få följa dina framgångar!

Läs fler referenser från våra grymma klienter HÄR!

Fysisk aktivitet på recept i Västerås

Vi är sedan många år tillbaks FaR-mottagare och kan erbjuda dig som mottagit Fysisk Aktivitet på Recept av din vårdgivare stöd, råd och individanpassad träning.

Vår personliga tränare Patrick Rapp är utbildad KRAFT-instruktör vilket betyder att han har kvalitetssäkrad kunskap om olika fysiska och psykiska förutsättningar för fysisk aktivitet. Utbildningen till KRAFT-instruktör är ett samarbete mellan bland annat Umeå Universitet, Region Västerbotten och Riksidrottsförbundet. Läs mer om utbildningen HÄR.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med frågor kring FaR och träning.

Så här säger en av våra tidigare klienter vi hjälp:

Ett stort tack till Patrick Rapp för all hjälp! Jag hade stora besvär med värk i höger höft och axel. Besvären och värken har jag haft i ca fyra år, hade vilovärk i stort sätt varje dag. Jag kunde inte gå längre promenader, absolut inte springa och jag vågade i stort sätt inte använda höger axel.

Jag sökte hjälp av Patrick för att bli av med vilovärken och träna upp mina muskler i höfter och axlar. För att sedan kunna komma igång med träning på egen hand. Patrick och jag gick igenom mina besvär och vi satte genast igång med olika övningar. Jag berättade att om jag börjar med en övning så får jag snart värk på ett nytt ställe, så har det alltid varit. Trotts att jag fick nya problem så gav Patrick aldrig upp. Han kom på nya övningar och till slut hittade vi övningar som fungerar för mig. På endast sex träningstillfällen så blev jag av med min vilovärk både i axeln och i höften, vilken känsla!

Han lyckades med det som ingen annan lyckats med. Han ser helheten och jobbar med hela kroppen, inte bara höger höft och axel som var mina problemområden.

Jag kan starkt rekommendera Patrick om du har besvär med värk, även om du haft värk i flera år. Tack igen Patrick för allting du har gjort för mig!
– Camilla

Vi söker nästa stjärna – jobba med oss!

Bilden beskriver en personlig tränare som håller ett PT-pass

Gillar du att se människor utvecklas? Vill du göra skillnad för andra? Siktar du på att utvecklas och bli världens bästa personliga tränare? Då kan detta vara någonting för dig!

Rollen som personlig tränare

Som personlig tränare hos Sport Performance Center ansvarar du för att dina klienters träning blir både säker och individuellt anpassad. Med ett leende på läpparna och en bra stämning under passen hjälper du dem mot era gemensamt uppsatta mål. Du hittar dina klienter genom att aktivt söka upp dem där de är, samt att i konsultationer se möjligheter till hur du kan hjälpa dina klienter på bästa sätt.

I rollen som PT styr du själv över dina tider och ditt jobb, och möjligheterna för att jobba precis som du vill är stora.

Om dig

För att bli en bra personlig tränare krävs en hög social kompentens, att du är en initiativtagare och att du har en ambition att hela tiden utvecklas i din yrkesroll!

Du är licensierad personlig tränare och stor träningserfarenhet. Om du redan har jobbar som PT och vill ta nästa steg i din karriär är det meriterande, men inget krav. Att du dessutom är licensierad kostrådgivare är önskvärt men inget krav. Vi ser gärna att du har ambitionen att jobba heltid som personlig tränare inom det kommande året.

Om Sport Performance Center

Sport Performance Center startade 2012 och har ambitionen att bygga Sveriges bästa team av personliga tränare. Vår affärsidé är professionell och evidensbaserad träning och hälsokonsulting, för alla yrken och idrotter, från glad motionär till elit.

Vi har under de senaste åren jobbat med hundratals olika klienter, från de som inte kunnat gå till de som tävlar på absolut elitnivå. Vår personal är ständigt i toppen bland Sveriges främsta personliga tränare.

Lön

Timlön

Anställningsvillkor

Visstidsanställning med varierande arbetstid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan och frågor

Ansökan samt frågor skickas till info@sportperformancecneter.com

Referens om vår tränare KP

Positivt med träningen var att den är enkel att ”ta hem” och göra i hemmet eller på andra platser. Behöver inte vara på ett gym och kräver bara enklare utrustning.

Träningen är allsidig och uppskattar innehåll av smidighet och mjukhet. Inte bara vikter.

Din coaching är på lagom nivå. Du anpassar efter individen. Ingen hets, lite pepp. Du är inlyssnande och ger en känsla av omsorg och bry sig om.

Tack!

Den här fina referensen fick vår personliga tränare Kristina av en klient hon har hjälpt med träning samt träningsprogram. Vill du också träna med en PT som verkligen bryr sig om din utveckling och skräddarsyr allt så att du kan träna oavsett förutsättningar så boka en kostnadsfri konsultation med Kristina idag!

BOKA KONSULTATION HÄR

Intervallträning för löpning

Intervallträning är nyttigt av många olika anledningar! Det är ett effektivt sätt att öka din kondition, du får mycket effekt av kortare mängd arbete och du förbättrar din hälsa.

Nu kan du köpa ett program där vi har samlat 20 stycken olika intervallpass uppdelat på olika pulszoner. Det finns intervaller som passar alla oavsett målsättning. Du behöver så klart inte vara löpare för att ha nytta av intervallerna, de passar lika bra om du håller på med andra idrotter så som fotboll, innebandy eller padel, och känner att du vill bättra på uthålligheten.

Programmet levereras som en PDF som du kan ladda ner och ha på telefonen, surfplattan eller datorn.

Köp programmet i vår webbshop HÄR!

Friskvårdsbidrag via Wellnet

Vi har den glada nyheten att meddela att vi numera är anslutna till Wellnet! Inom kort kommer våra tjänster ut där och du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag för bland annat personlig träning, massage eller kostrådgivning!

Vi är sedan tidigare anslutna till både Epassi och Benify! Om du jobbar på ett företag som inte har någon friskvårdsportal så är det inga problem att ge dig ett kvitto efter att du varit hos oss, så att du kan lämna det till din arbetsgivare och nyttja din friskvårdspeng.

Det går att nyttja friskvårdsbidraget för att betala samtliga av våra tjänster.

Boka ett pass, en massage eller en kostnadsfri konsultation HÄR!