Fysträning och träningsplanering för idrottare

MMA fightern Robin Roos med vår personliga tränare Patrick Rapp

Fysträning för individ och lag

Som idrottare är du i behov av speciellt upplagd träning efter dina förutsättningar, och framför allt utifrån de krav som din idrott ställer. Vi har lång erfarenhet från elitidrott och har fått vara med i många idrottares resor fram till guldmedaljer, landslagsplatser och värvningar till nya klubbar.

Vi jobbar både med enskilda individer och lag som vill optimera fysträningen. Vi har alltid ett fokus på att individanpassa fysträningen där vi har mål, nuläge och ambition i åtanke. Vi jobbar långsiktigt mot ett specifikt mål och ser gärna att du har lika höga krav på oss som vi har på dig.

Vi har inga restriktioner bland de åldrar vi jobbar med, det är snarare så att ju tidigare du får individanpassad och syftesdriven fysträning, ju mer effekt kan du räkna med på både kort och lång sikt. Vi jobbar med både individer och lag under kortare och längre perioder.
Låt inte din fysiska status vara det som sätter stopp för din resa! Rätt upplagd fysträning gör dig inte bara bättre i din idrott utan minimerar även risken för både akuta- och förslitningsskador.

Grymt bra träning som är individanpassat och grymt jobbigt (på ett bra sätt). Bra, kunnig tränare som gör det lite roligare att träna! Kan starkt rekommendera honom!
– Jesper Cederberg, VIK Hockeys A-lag

Träningsplanering

Se till att du tränar rätt sak vid rätt tillfälle. Det finns ingen idrottare på elitnivå som inte har en träningsplanering och det är få som tar sig till elitnivå utan hjälp av en träningsplanering.

Planeringen är essentiell för att du som idrottare ska kunna få maximal effekt av träningen, få med alla viktiga inslag i träningen, optimera både kortsiktiga och långsiktiga resultat samtidigt som du minskar skaderisken. Dessutom är en träningsplanering helt individuell, vi är alla olika och vi behöver därför olika planeringar. Du kommer inte bli bäst om du tränar precis som din lagkamrat eller klubbkompis.

  • Vill du bli explosiv inför SM?
  • Vill du orka spela på maxnivå en hel landslagsuttagning?
  • Vill du prestera under en hel säsong och ända vara fräsch inför det viktiga slutspelet?

För att garantera att du lyckas med detta använder vi oss av screening, fystester, samtal och rörelseanalys när vi bygger ett träningsprogram till dig. Vi gillar att jobba långsiktigt och gör gärna träningsplaneringar som sträcker sig över flera månader eller år.

Jag kan säga såhär. Mina framgångar började växa när jag kombinerade Karaten med dig och Sport Performance Center! Jag rekommenderar det väldigt starkt! Det spelar ingen roll vart man bor i Sverige, detta är det rätta stället för framgång! Oavsett idrott. Stort tack Patrick!
– Edis Sabic, 8 SM-guld i karate, medlem i Svenska Karatelandslaget

Screening och tester

En screening är en rad tester vi gör för att se ditt nuläge och analysera vart du är i förhållande till de mål du vill nå. Vet du hur rörlig du är på höger sida jämfört med vänster sida? Vet du hur mycket du ska lyfta i knäböj för att utveckla styrka och hur mycket du ska lyfta för att utveckla explosivitet? Detta är frågor som är viktigt för att få maximalt ut från din träning, och frågan är om du har råd att gissa dig till svaret?!

Du ska testa för att:

  • Ta reda på vad du ska träna samt hur och när du ska träna.
  • Kunna uppnå optimal stabilitet, styrka och rörlighet. Samt ta reda på i vilka delar av kroppen du måste bli mer rörlig i respektive få mer stabilitet i.
  • Veta hur du ska kunna konvertera styrkan till explosivitet och power.

Med våra avancerade och validerade screening- och testverktyg ser vi till att du tränar rätt för din kropp och den aktivitet du ska bli bra på! Vi använder oss av Chronojump-system, 1080MAP, HearthMath samt Vmaxpro.