Team Sport Performance Center (saknas gör Nehro)

Helgen 1-2 december hade Sport Performance Center fyra stycken sponsrade idrottare med på SM i karate. Garip Jensen (senior -84 kg), Ahmed Al-Wandi (senior -68 kg), Nehro Pourian (U21 -78 kg) och Edis Sabic (junior -68 kg).
SM började på lördagen med utslagningstävlingen för att sedan fortsätta på söndagen med finaler. Först ut att tävla var Edis som var direktkvalificerad till semifinal vilken han vann lätt. Sedan var det dags för både Garip och Ahmed att tävla. Garip vann båda sina matcher utan problem och var då klar för final på söndagen. Ahmed vann första matchen med 8 – 0. Andra matchen mötta han den som sedan tog guldet. Matchen var jämn ända in i sista sekunderna men Ahmed fick se sig besegrad med bara några poängs skillnad. Eftersom han som Ahmed mötte gick till final fick Ahmed återkvala och köra bronsmatch. Trotts att han nyss hade förlorat möjligheten till SM-guld så gick han ut och gjorde det han skulle och vann matchen utan några större problem.
Sist ut på dagen att tävla var Nehro som tävlade i den U21-klassen. Nehro mötte en annan rutinerad utövare och körde bra. Han fick bra tillfällen och gjorde bra tekniker. Tyvärr fick han en spark mot sig vilket gjorde att hans motståndare vann matchen med två poäng. Nehro sa efteråt att han körde bra men att han borde ha tagit den matchen.
På söndagen var det dags för finaler och först ut var Edis som tog hem finalen utan problem. 8-0 blev resultatet, trotts att Edis vann med högsta poäng möjliga utan att släppa in ett enda poäng var han inte nöjd, ”det borde ha gått fortare” sa han efteråt. Jag vågar nog påstå att Edis är en av Sveriges bästa utövare på juniorsidan just nu oavsett viktklass. Resultatet bådar gott inför EM i februari.
Nästa person som skulle upp och köra final var Garip, efter drygt åtta års uppehåll från tävling så gjorde han en bejublad final mot den regerande svenska mästaren Bleard Amagjekaj. Bleard som var på VM helgen innan var givetvis i riktigt bra form och ordentlig taggad. Matchen var riktigt spännande och bjöd på svep, sparkar och slag från båda parter. Tyvärr är det så att det är svårt att slå någon som är som bäst just nu. Trots en bra prestation fick Garip nöja sig med ett silver. Det är dock inte dåligt att efter så många års uppehåll från tävlingsmattan komma tillbaks och ta sig ända till final.
Utfallet blev alltså:
Edis Sabic – Guld
Garip Jensen – Silver
Ahmed Al-Wandi – Brons
Nehro Pourian – Brons

Jag är otroligt stolt över de fina prestationerna och den tid idrottarna har lagt ner på träning inför SM. Det är ett privilegium att jobba med så drivna och engagerade personer som jag får göra varje dag. De ger alltid en otrolig energi, inte bara att se dem tävla utan också att träffa dem och träna dem.
Tävlingen var bra arrangerad och allt flöt på enligt tidsschemat. Förutom att se mina idrottare tävla så fick jag dessutom se en hel del andra spännande matcher. Sverige är ett litet land men har ändå riktigt vassa utövare bland i alla klasser, från de yngsta kadettklasserna ända upp till seniorerna och i samtliga viktklasser.
Håller du på med karate och känner att du vill ha extra hjälp med tärningsplanering och fysträning så tveka inte att höra av dig till SPC, vi hjälper gärna till!

Klicka HÄR för att se bilder från tävlingen.
Patrick Rapp