Bild på Jesper Cederberg VIK hockey, Kevin Jansson VIK ungdom, Mogan Hassel Vik hockey, Lukas Zetterbeg VIK hockey, Jimmie Jansson Lorek VIK hockey, Jesper Wallstedt Luleå hockey, Jim Pesiö SK Lejon, Patrick Rapp
Jesper Cederberg VIK hockey, Kevin Jansson VIK ungdom, Mogan Hassel Vik hockey, Lukas Zetterberg VIK hockey, Jimmie Jansson Lorek VIK hockey, Jesper Wallstedt Luleå hockey, Jim Pesiö SK Lejon, Patrick Rapp

Grymt bra träning som är individanpassat och grymt jobbigt (på ett bra sätt). Bra, kunnig tränare som gör det lite roligare att träna! Kan starkt rekommendera honom!
– Jesper Cederberg, VIK hockey

Under sommarhalvåret bygger du upp styrka, rörlighet och kondition för att både kunna träna hårt och prestera på topp under vinterhalvåret. Nu bjuder vi in till träning för dig som spelar hockey eller bandy och vill utvecklas extra mycket inför nästa säsong.

Mikael Backlund, Calgary Flames, och Patrick Rapp

Vi har under de senaste åren haft förmånen att hjälpa många hockey- och bandyspelare på olika nivåer, från U14 till NHL, och alla däremellan. Dessutom har vi två SM-guld, ett guld i Svenska Cupen och ett guld i World Cup som fystränare för VSK bandys damlag. De erfarenheter vi har tagit med oss från den träningen i kombination med evidensbaserad forskning sätter vi ihop till specialanpassade träningsprogram och pass för individer och grupper som vill ta nästa steg i utvecklingen.

Därför bör du som hockey- eller bandyspelare träna grenspecifik fysträning

Ökad prestationsförmågan
Det är under sommaren som du kan bygga både styrka och explosivitet. Det kommer visa sig på isen i och med snabbare skridskoåkning, hårdare skott och bättre stabilitet i alla lägen.

Ökad kondition
Lägger du upp din konditionsträning rätt under sommarhalvåret kommer du orka med mer grenspecifik träning när säsongen börjar, du kommer orka spela mer matcher och även återhämta dig bättre mellan byten och perioder.

Minskad skaderisk
Under sommaren har du tid att lägga på stabilitetsträning, rörlighetsträning och grundläggande styrketräning. Det skall du göra för att din kropp ska klara av de påfrestningar som din idrott ställer, både på kort och lång sikt.

Grym bra för dig som vill ta den fysiska delen lite längre! Allt bra och välplanerade pass med tydligt syfte! Jag är supernöjd och ser fram emot fortsatt arbete med SPC!!
– Oscar Ekbäck, Surahammars IF

Hockeyspelaren Mikael Backlund tärnar fysträning på Sport Performance Center i Västerås

Individanpassad och grenspecifik fysträning – på riktigt

På Sport Performance Center hjälper vi dig med fystester, rörlighetsscreening, upplägg av träningsprogram samt träningspass. Oavsett om du är junior eller elit har du mycket att vinna med professionell och individanpassad hjälp.

Hög kvalitet tack vare små grupper

Vi tränar er individuellt eller i mindre grupper. Vi fokuserar på att hålla grupperna små av en enda anledning, detaljerna! Det handlar inte om ATT du gör vissa övningar, utan HUR du gör vissa övningar. Med mindre grupper kan vi garantera kvalité, effektivitet och precision.

Så går den grenspecifika fysträningen till hos SPC

I början av träningsperioden genomför vi ett antal tester. Vi tittar på snabbhet, explosivitet, rörlighet och kontroll på kroppen.

Utifrån resultaten av testerna lägger vi upp ett träningsprogram där vi kombinerar instruktörsledda pass hos oss samt pass du tränar på egen hand.

I slutet av träningsperioden gör vi om samma tester för att se vilken utveckling som skett samt för att ge träningsråd till kommande säsong.

Du kan välja mellan två olika alternativ

Alternativ 1: Boka individuella pass. Där tränar du på egen hand med en erfaren PT som ser till att varje träningspass tar dig närmre dina mål. 
Kontakta oss idag för att boka en kostnadsfri konsultation!

Alternativ 2: Gå ihop en mindre grupp (2-8 personer) och boka egna small-group-pass. Läs vårt erbjudande nedanför! 

ERBJUDANDE – Fysträning för hockey våren/sommaren 2020

Gå ihop en grupp med spelare (2-6 spelare) och boka ett antal pass, ni får själva bestämma hur många pass ni bokar och ni delar på kostanden hur ni vill. 

Kostnad: 1000 SEK/pass (ordinarie pris för grupper är 1200 SEK/pass)

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation. Boka konsultationen HÄR, slå oss en signal på 0738-098422 eller skicka ett mail till info@sportperformancecenter.com