Yogaläraren Kirsti Ekman börjar jobba hos oss på Sport Performance Center, bilden föreställer henne leendes

Vi är glada att presentera vår nya medarbetare Kirsti Ekman, en uppskattad coach och en av Västerås mest meriterade yogainstruktörer. Kirsti kommer att hålla yogaklasser och PT-pass med inriktning på yoga med start redan i början av maj. 

Så här beskriver Kirsti sig själv

Kirsti Ekman heter jag och är fantastisk glad och stolt över att ingå i teamet hos Sport Performance Center!

Med över 13 års erfarenhet av instruktörsrollen med inriktning yoga i olika former har jag nu även vidareutbildat mig till personlig tränare för att få ännu mer kunskap att kunna hjälpa dig med din träning. 

Jag är utbildat hälsopedagog, certifierad massageterapeut, yogalärare, beteendevetare och licensierad personlig tränare. Jag arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering och som karriärcoach parallellt med mina uppdrag som yogalärare och föreläsare kring stress och återhämtning. 

Min idrottsbakgrund kommer i huvudsak ifrån gymnastik och handboll under barn- och ungdomsåren. Mitt intresse och utövande av yoga startade 1999 av nyfikenhet och sökande efter en balans mellan olika aspekter av träning, hälsa och välmående. Yogan visade sig vara ett kraftfullt komplement till all annan träning då jag i den hittade in i min mentala och fysiska förmåga på ett nytt sätt. Att koppla ihop andning med rörelse på ett medvetet sätt kan även hjälpa dig att öka smidighet och kroppskontroll samt skapa klarhet och stillhet ”i bruset”.

Om Kirstis yogaklasser

Yinyoga passar alla då samtliga positioner kan anpassas efter behov med hjälp av filtar, bolster och block. Kirsti guidar klasser med syftet att förbättra rörlighet, öka andningsmedvetenhet och mindset.

Hennes klasser passar lika bra som komplement till andra träningsformer som för stela kontorsryggar och stressade hjärnor som går på högvarv och behöver varva ner.

Klasserna genomsyras alltid av kunskap, trygghet och en utmaning för den som önskar det. Med glimten i ögat och stor passion för yoga och träning önskar Kirsti dig varmt välkommen!

Om yinyoga

I yinyoga fokuserar vi på att stilla kroppen i olika positioner på mattan. Vi en stannar en längre stund i varje position och ger därmed bindväv, muskler och andning en möjlighet att ta plats, slappna av och släppa efter.

I stillhet händer det mycket och effekterna bruka beskrivas som lätthet i andning samt smidigare och rörligare kropp. Vidare har yinyoga en mycket lugnande effekt på nervsystemet.

Yogan kommer hållas på torsdagar mellan 18.00-19.00 och startar den 2 maj 2019!

Varmt välkommen med din anmälan HÄR!