Vill du bli mer fokuserad och effektiv på jobbet? Vara mer närvarande tillsammans med familj och vänner? Stressa mindre? Sova bättre? Bli mer tillfreds med livet? 

Detta kan du uppnå genom att träna mindfulness (medveten närvaro) vilket är som att gå på gym med hjärnan som är vår mentala muskel.

Detta är inget hokus pokus utan en helt naturlig mänsklig förmåga som vi alla har men som vi inte är vana att träna medvetet och regelbundet. Genom regelbunden träning i medveten närvaro (det behövs inte mer än 10 minuter två gånger per dag) får du ökat fokus, ökad energinivå, ökad produktivitet och effektivitet. Dessutom blir du mindre mottaglig för stress och press. Din träning hjälper dig även att stänga av din autopilot så du kan börja göra fler medvetna val i varje situation.

Mindfulnesskurs med 6 träffar

Välkommen till en mindfulnesskurs där vi träffas sex kurstillfällen för att tillsammans lära oss mer om mindfulness och utforska detta område tillsammans genom olika övningar. Mellan kurstillfällena tränar du mindfulness hemma på egen hand 10 minuter morgon och kväll via ett internetbaserat program i din mobil eller dator. Programmet ingår i kurspriset och du har sedan livslång tillgång till programmet. 

Alla kan träna mindfulness då det enda som behövs är din uppmärksamhet några minuter varje dag. Du behöver inga speciella kläder, skor eller redskap. Du kan stå, sitta, ligga eller till och med gå samtidigt. Du kan vara hemma, på jobbet, på bussen och så vidare.

Praktisk information

Plats: Sport Performance Center, Friledningsgatan 3b, Västerås.

Dag/tid: Tisdagar kl. 19.00-20.30. Vänligen kom 10 min före starttid så du hinner sätta dig till rätta i lugn och ro. 

Antal tillfällen:

Datum: 10 mars, 17 mars, 31 mars, 14 april, 28 april och avslutning 12 maj. 

Pris: 3 495 kr per deltagare inkl. onlinebaserat mindfulnessprogram.

Deltagare: Kvinnor och män i alla åldrar. Minimum 15 år. Minst 5 deltagare, max 12 deltagare.  

Kursledare: Louise Jonsson, diplomerad Mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildare för mindfulnessinstruktörer. Till vardags arbetar Louise med personalfrågor och är van att möta människor i olika miljöer och med olika bakgrund.

Anmälan: Maila info@sportperformancecenter.com, bindande anmälan. Sista anmälningsdag 2 mars.