Elin Överfjord

Från att inte kunna springa, hoppa, träna och knappt heller gå så fick Patrick mig på fötter igen.

I hela mitt liv har jag brunnit för min sport, handboll. Men en axelskada och tre diskbråck senare skulle vara slutet enligt alla sjukgymnaster och läkare. Det var i alla fall vad alla sa innan jag träffade Patrick. 2 år senare så stod jag på planen igen, bättre än någonsin.

Patrick har hjälpt mig med mina skador, vi har tillsammans byggt upp min bålstyrka, min rörlighet (som förövrigt var obefintlig innan), min spänst, explosivitet och framförallt min styrka! Om det inte vore för honom och hans vidrigt jobbiga träningspass hade jag inte kommit tillbaka på planen igen. Så tack!

Alla borde besöka Sport Performance Center, oavsett om man bara vill bli starkare eller har skador som hämmar en!

Camilla Larsson

Jag har gått flera år hos Patrick nu. Helt fantastiskt vilken resa jag har gjort med honom. Han har en så otrolig känsla för hur han ska anpassa träningen till mig som individ. Jag minns mina första pass så väl…. när man faktiskt lämnar träningen stolt och med en känsla av att vara duktig.

Har hela mitt liv haft dålig självkänsla när det kommer till att träna och har därav alltid gett upp mina försök till att vara aktiv. Nu är det tvärtom! Jag sticker gärna ut hakan och kaxar till mig ibland 😉 Känner mig faktiskt stark och har blivit träningsmänniska. Jag blir ständigt pushad till nästa nivå och utvecklas hela tiden. Såå häftigt.

Jag är evigt tacksam Patrick för detta… jag hade inte fixat det själv. Tänk Patrick att du har förändrat förutsättningarna i livet för en människa som jag! Hela mitt liv ser annorlunda ut nu mot innan jag började på din träning. Träningen påverkar sååå mycket. TACK!!!

Anders Johanson

Idag (6/1-2017) är det ett år sedan som jag gjorde mitt första pass med PT- Patrick på Sport Performance Center. En dag som förändrade mitt liv!
Patrick fick mig att för första gången i mitt liv tycka att det är roligt att träna! Jag har efter den dagen kört egna pass med Patrick samt varit med på 10 gruppträningspass. Inget pass har varit det andra likt, det enda som är det samma från pass till pass är att det är jobbigt och framförallt ROLIGT!
6/1 2016 kunde jag inte gå tekniskt bra utfallssteg fram och tillbaks i Patriks lokal. Nu gör jag det med en 5kg hantel i varje näve, flera vändor!
Från att aldrig ha hållit i en skivstång så tog jag i december personligt rekord med 102,5kg x 3 reps i marklyft under Patricks vakande öga och uppmuntrande coachning.
Jag har dessutom skaffat mig ett gymkort som jag faktiskt använder!
På mina tjänsteresor är hotellbaren utbytt mot hotellgymmet!
Finns det inget gym har jag fått ett program av Patrick som jag kan köra i det minsta av rum. Utfallsmatrix, knäböj och Kissande hunden funkar överallt!!
2016 var uppvärmning, 2017 då kör vi på allvar!

Maria Nilsson

Patrick gör allt för att du ska få en träning anpassad just för dig och ditt behov. Patrick har stor kunskap som han gärna delar med sig av och han pushar dig att ta i det lilla extra. Mina varmaste rekommendationer till Sport Performance Center.

Johan Persson

En jävligt bra tränare och ett jävligt fint tempo. Oavsett om man är i sitt livs form eller är en småtjock motionär (Som jag) så får man träning man precis klarar av och som driver en framåt. Rekommenderas starkt!

Lisbeth Nilsson

Från att ha varit ganska vältränad genomgick jag en operation som gjorde att jag blev mindre rörlig under några år. La på mig en massa kilon samt utvecklade ett enormt socker behov. Behövde verkligen en kick för att komma igång och läste om SPC . Där fanns ett 8 veckors program som handlade om både träning och kosthållning. Motivationen fanns så det var bara att köra.

Fick ett program utformat efter vad jag klarade av och vad jag gillade att äta. PT-pass och invägning en gång i veckan med en peppande Patrick som är otroligt kunnig. Träningen har varit över förväntan med roliga och genomtänkta övningar jag tidigare aldrig prövat på.

Efter 8 veckor hade jag gått ner 7 kilo i fett och minskat 11 cm i midjan och jag var inte hungrig en enda gång. Det har varit den bästa investeringen jag gjort på länge och har nu bokat in 10 nya PT-pass.

Jag har blivit trygg i övningarna och jag har fått en väldigt bra kontroll på kroppen

Helena ville få ökad kunskap om träning, helt enkelt ”lära sig träna”. Vi hittade den träning som hon tyckte var rolig och som hon kände var värdefull och hon kunde tänka sig att fortsätta med.

Eftersom hon ville lära sig träna jobbade vi enbart med fria vikter där man förutom styrka och stabilitet även får en ökad rörlighet då man jobbar i stort rörelseomfång.

Det var viktigt för oss att hon själv kände att hon fick kunskap och kolla på hur hon skulle göra alla övningar, varför hon skulle göra dem och hur de skulle kännas när hon gjorde rätt. Lyssna på vad Helena själv tyckte om träningen på filmen.

Anne-Christine Jonsson

Älskar känslan av fullständig utmattning efter ett fyspass på SPC. Passen är väl genomtänkta och jobbar genom hela kroppen och passar alla oavsett träningsvana. Glädjen och gemenskapen gör att man orkar det lilla extra. Tack SPC för beroendet.

Marie Dahlberg

Jag bestämde mig för att göra något med mina kilon och kondition. Med tiden så ramlade kilona av mig och träningen gick hyfsat – men ack så tråkig den blev när träningen endast bestod av promenader och löpband.

Fick frågan av min man om jag ville att han skulle höra med Patrick om han hade tid att hjälpa mig. Tur för mig så hade han tid och första gången jag kom till honom så var jag nervös och spänd (lilla jag skulle nu börja träna på allvar). Tankarna gick fram och tillbaka och jag funderade över vad jag givit mig in på då jag med dåliga axlar och dålig rygg knappt orkade lyfta en 12 kg kettlebell.

Men jag spottade i nävarna och lyssnade på honom och kände hans stöd och framför allt hans tro på mig – jag fortsatte och kämpade på.

Efter ett tag så blev jag lite starkare – DÅ får Patrick för sig att jag skulle börja med tyngder och vikter!

Och inte nog med det – han vill att jag ska fortsätta med det även när jag tränar själv!

Jag kände chock och ett inre motstånd direkt.

Jag testar det, tränar med tyngder och vikter hos Patrick men tanken att jag skulle gå in och göra detta själv i ”muskel rummet” bland alla muskelknuttar …. det fanns inte än på min karta.

Tanken fick mogna och Patrick pushade mig och till slut så vågade jag gå in i muskel rummet (men ni ska veta att jag bara gick igenom det då) först efter ett tag så vågade jag stanna kvar och ett, tu, tre så stod jag där och lyfte ”skrot”. Nu är det ett av det roligaste träningsmoment jag vet.

Med hans kunskap och coachning så tog jag mig igenom passen både hos honom och själv. Och när jag tränade själv så hade jag en lill-Patrick sittandes på min axel som coachade och peppade mig (och tänka sig … han dyker fortfarande upp på min axel när jag behöver honom – är så jag är glad att han inte (än) tagit betalt för dom passen).

Patrick har lärt och fortsätter att lära mig mycket om träning och varför dittan och dattan är bra att göra. Han gör det på min nivå så jag förstår och jag känner mig inte dum för att fråga tokigt. Han är väldigt lätt att ha att göra med och förstår mig och mina känslor inför detta väldigt bra.

Jag vill tacka Patrick för att du från ingenstans kom på att jag skulle köra med vikter, att du och lill-Patrick tror på mig, pushar mig och fått mig att tycka träning är rolig.

Lätt jag rekommenderar Patrick och Sport Performance Center till alla oavsett nivå på träningen!

Carro

100 dagar har gått och 75 fantastiska träningspass har jag nu haft! Jag är sååå väldigt glad att jag träffade PT Millie. Skulle vilja ge dig en stor kram men det får man ju inte i dessa tider.

Vi har jobbat med styrketräning, löpning och rörlighetsövningar. Tidigare har jag gått på massage pga stel/ont i nacke och axlar men det har inte behövts på hela hösten.

Jag älskar ditt tänk kring träning och kost och jag delar din inställning! Någon fysisk aktivitet är bättre än inget och vi kan äta allt men inte alltid.

Med väldigt diffusa mål har du ändå lyckats ta mig dit. Starkare och snabbar än någonsin, nu är vi där! Du har puttat mig utanför min bekvämlighetszon och du har hållit mig i handen hela vägen. Och nej, man dör inte av att bli dödstrött.

Det har inte alltid varit roligt och motivationen har svajat men då har bästa Millie peppat och stöttat. Stort tack!

  • 92,5 kg i marklyft (maxlyft)
  • 5 km under 25 min
  • Nästan 1 min snabbare på coopers test sedan start
  • Bättre hållning
  • Metabolisk ålder 25 år

 

Stolt! Stolare! Stoltast!

Jesper de Waal, badmintonspelare på elitnivå

Jag kommer från en relativt liten badmintonstad där möjligheterna är långt ifrån stora jämfört med badmintongiganterna Uppsala, Malmö, Göteborg och Stockholm. Jag har alltid varit tvungen att jobba underifrån för att komma ikapp de bästa spelarna i Sverige men då de större städerna har tillgång till mer och bättre träning insåg jag att jag var tvungen att titta bredare. Badminton är en otroligt komplex idrott som kräver en enorm koordination, motorik, styrka och explosivitet.

 

När man utövar idrotten på högsta nivå är en stark fysik ett måste. När jag såg bilder på några gamla kompisar inom fotbollen tog jag min chans och kontaktade Patrick på Sport Performance Center och därefter började en fantastisk resa. Genom att spetsa min fysik och vara starkare än någon annan i min ålder i Sverige har jag lyckats klättra från topp 5-10 till den absolut Sverigetoppen i min ålder. Jag har gått från topp 30 på seniorrankingen i herrsingel till att nå min bästa placering som nummer 12 i Sverige. Detta trots att jag endast haft tillgång till riktigt kvalitativ badmintonträning maximalt tre gånger i veckan, till skillnad från större badmintonstädernas minimum på sju bra pass i veckan. Detta förklarar ganska bra HUR mycket en stark fysik kan göra i idrott och det hade jag aldrig kunnat uppnå om jag inte sökte mig till Sport Performance Center.

 

Jag kommer ihåg mitt första besök på SPC. Patrick hade ingen erfarenhet av badminton över huvud taget men efter att ha tittat på fem bollar från en av mina matcher visste han vilka muskler som arbetade och vilka rörelser och övningar som var rimliga att arbeta med för att få en stark ”badmintonfysik”. Efter det har Patrick fortsatt att söka efter information om övningar att jobba med och har investerat i utrustning för att kunna maximera effekten av träningen. Han är även väldigt duktig på att jobba med långsiktiga och kortsiktiga mål och påminna dig som idrottare om målen. Genom att göra så lyckas han alltid få ut det bästa av klienten, något som har hjälpt mig oerhört mycket att köra hårdare än vad jag någonsin hade kunnat göra annars.

 

Jag kan bara säga att, om du vill satsa på din idrott och har höga mål, så finns det ingen anledning att tveka! Kontakta Sport Performance Center och ta din fysträning och ditt idrottande till en ny nivå!

Frida Nordenstam, SM & EM medaljer i seriespel i tennis

Efter ett uppehåll på 20 år återupptog jag mitt tävlande i tennis. Jag tog hjälp av Patrick för att få ett individuellt anpassat träningsschema i gymmet. Målet var att jag, efter fyra månader skulle börja tävla i utomhusserien i tennis i klassen damer35. Det slutade med att jag och min lagkompis vann vår region och kom 2:a i SM-slutspelet det året. Året därpå fick vi spela lag-EM i Alanya där vi slutade 5:a i singel och 3:a i dubbel.

Att få hjälp med fysiken, att styrketräna smart inklusive återhämtning & stretch var till stor hjälp!

Tack Patrick för all din hjälp, du är grym!!

Tim Eklund

Under tio veckor var jag hos Sport Performance Center en gång i veckan. Jag har vissa rörlighetssvårigheter och hade nyligen kommit igång med träningen igen efter ett års uppehåll. Den personliga servicen, responsen och guidningen jag fick utöver det hårda träningspasset var riktigt bra. Detta kan vara om inte den bästa så en av de bästa investeringar jag gjort i mitt liv.

Kvalitet är ordet och efter dessa tio veckor hade jag inte bara uppnått mina kortsiktiga mål, utan även kommit igång ordentligt med all annan träning. Min rörlighet hade förbättrats väldigt märkbart och mina prestationer i övrig träning fick en otroligt positiv påverkan. Jag kan rekommendera SPC till ALLA, oavsett vilka mål du har eller vilken form du är i så kommer du bli positivt påverkad.

Zoltan Frimmel

Patrick har försett mig med den kanske bästa träning man kan få för pengar. Bortsett från det i veckoprogrammet självskrivna FREDAGSFYS (som för övrigt förtjänar ett besök bara på grund av namnet) så har han på tio pass inte bara fått mig att upptäcka det här med styrketräning på allvar, han har också givit mig en bra grund för fortsatt basträning på egen hand och därigenom antagligen räddat min programmerarrygg från en smärtsam ålderdom.

Patrick är engagerad, mån om säkerheten i träningen och lägger upp roliga såväl som målinriktade pass. Dessutom är han jäkligt trevlig.

Alltså, funderar du på hur du ska uppfylla dina träningsrelaterade nyårslöften och bor i krokarna runt Västerås så kolla in Sport Performance Center. Och kom ner på ett #fredagsfys. Vi har skoj och blir trötta och vältränade.

Ahmed Al-Wandi, 2 SM-guld i karate

Förmodligen en av de kunnigaste inom fysträning i svensk Karate och han pysslar med fler idrotter. Om ni idrottar på hög nivå i någon annan idrott, och vill ta er fysträning till nästa nivå tveka inte att ta kontakt med Patrick Rapp som driver Sport Performance Center.

Grejen med Patrick är att gör en grym research. Det är inte så att han sitter med alla kunskaper i världen, men till skillnad från många gamla rävar så verkar han leva efter mottot ”det jag inte kan tar jag reda på.” vilket ofta som jag har förstått det innebär att sitta och ta del av forskning som gjorts inom den specifika idrotten, istället för att bara hafsigt sätta ihop något.

Edis Sabic, 8 SM-guld i karate

Nu har jag tränat med Patrick Rapp och Sport Performance Center i ett år snart och jag kan se enorma förändringar. Jag har inte bara blivit starkare, utan mycket mer medveten med min träning. Vad jag ska träna när jag ska träna det och hur jag ska träna det. Detta har förbättrat min karate, vilket har lett till att jag nu har en plats i Svenska juniorlandslaget i karate.

Vill du ha hjälp med att gå ner i vikt, eller utvecklas inom din idrott. Tveka inte, utan ta då kontakt med Patrick Rapp och Sport Performance Center! Tack!

Tomas Kvist

Jag har alltid levt ett aktivt liv och är ofta sugen på nya utmaningar – Allt från kitesurfing, golf, snowboard, skridskor, löpning finns på min agenda. Men i samband med en ryggskada för ett par år sen bestämde jag mig för att ta min träning till en ny nivå.

Jag tog då kontakt med Patrick på SPC och har sen dess varvat individuella PT-pass, anpassad egen träning enligt utformat program och även SPC´s riktig bra och tuffa gruppass. Patrick har hjälp mig på ett sätt som jag inte på samma sätt hade klarat av själv. Han lyckades identifiera mitt ryggproblem och hitta en plan som funkade. Med hjälp av genomtänkt träning har jag successivt byggt på rejält med styrka och samtidigt ökat min rörlighet.

Att han dessutom har en förmåga att pusha mig är ett extra plus:-) Jag kan varmt rekommendera Patrick!

Fabian Wixe

Patrick Rapp på Sport Performance Center har hjälpt mig att, under en intensiv period på ca fem veckor, rikta in och fokusera min träning på styrka och rörlighet som ett komplement till mitt yrke som cirkusartist och dansare. Han har hjälpt mig hitta nya metoder för träning med direkt effekt på de aktiviteter jag utövar i mitt professionella arbete, och det har också lett till att jag fått en bättre förståelse för funktionen i det jag faktiskt praktiserar, för hur jag bör träna och stärka kroppen, och för var jag är eller inte är rörlig.

Med stor generositet och mycket inspiration har han guidat mig igenom den här perioden. Träningen har varit intelligent, både i teori och praktik, och Patrick sitter på väldigt mycket kunskap som han dessutom verkar förnya så ofta han kan. Det har varit en fröjd (och väldigt mycket tunga lyft) och något jag hoppas kunna göra om på regelbunden basis.

Madelene Joelsson

En stark kropp är en frisk kropp som är funktionell för vardagen. Att ta hjälp med träningen var en investering i mig själv. En av de bästa saker jag gjort. Fantastiska roliga men svettiga timmar som gav väldigt mycket.

Patrick har gett mig inspiration, glädje och kunskap som jag kan använda för att fortsätta utveckla mig själv. Nu har jag en bra grund att stå på men jag kommer absolut komma tillbaka för påfyllning. Tack för all hjälp!

Jag har blivit starkare och jag har kommit igång med min träning.

Linda ville ha hjälpa att komma igång med träningen och tog hjälp av PT-pass. Under samma period fick hon ett träningsprogram som hon tränade på egen hand.

Lindas mål förutom att komma igång var att förbättra sin löpning och även bli starkare. Vi jobbade med grundövningar så som knäböj, marklyft och utfall. Vi jobbade även med kroppskontroll och löpspecifika övningar.

Nu tränar Linda regelbundet på egen hand i gymmet och hon tränar även fyspass hos oss. Lyssna på vad Linda själv tyckte om träningen på filmen.

Min inställning till träning har förändrats!

Andreas upplevde att han hade nått en platå i sin träning och ville ha hjälpa individanpassa träningen, få en kickstart i träningen och även få hjälp med kosten. Han ville ha ett mer hälsosamt liv helt enkelt.

Vi gjorde ett träningsprogram som han tränade på egen hand, han tränade PT-pass regelbundet och han fick dessutom ett kostschema att följa. Vi jobbade intensivt i en period för att verkligen komma igång.

Tidigare har han tyckt att träning inte varit en naturlig del av livet, men nu tränar han flera gånger i veckan på egen hand! Lyssna på vad Andreas själv tyckte om träningen på filmen.

Jill Erlandsson

TACK ALLA för all uppmuntran jag fått under det här projektet. Det har varit GULD värd!!!! Tack snälla Patrik för den här chansen jag fick och för all expert hjälp, hade inte klarat det här utan dig Jag känner mig mycket piggare, gladare som person och mycket starkare. Att man dessutom gått ner i vikt är en stor bonus kommer naturligtvis fortsätta med träningen.