För idrottaren

Fysträning

Som idrottare är du i behov av speciellt upplagd träning efter dina förutsättningar, och framför allt utifrån de krav som din idrott ställer. Vi har lång erfarenhet från elitidrott och har fått vara med i många idrottares resor fram till guldmedaljer, landslagsplatser och värvningar till nya klubbar.

Vi jobbar med individanpassad fysträning där vi har mål, nuläge och ambition i åtanke. Vi jobbar långsiktigt mot ett specifikt mål och ser gärna att du har lika höga krav på oss som vi har på dig.

Vi har inga restriktioner bland de åldrar vi jobbar med, det är snarare så att ju tidigare du får individanpassad och syftesdriven fysträning, ju mer effekt kan du räkna med på både kort och lång sikt. Vi jobbar med både individer och lag under kortare och längre perioder.

Låt inte din fysiska status vara det som sätter stopp för din resa! Rätt upplagd fysträning gör dig inte bara bättre i din idrott utan minimerar även risken för både akuta- och förslitningsskador.

MMA fightern Robin Roos med vår personliga tränare Patrick Rapp

Grymt bra träning som är individanpassat och grymt jobbigt (på ett bra sätt). Bra, kunnig tränare som gör det lite roligare att träna! Kan starkt rekommendera honom!
Jesper Andersson, VIK Hockey

Boka online!

Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas!

Träningsplanering

Se till att du tränar rätt sak vid rätt tillfälle. Det finns ingen idrottare på elitnivå som inte har en träningsplanering och det är få som tar sig till elitnivå utanhjälp av en träningsplanering.

Planeringen är essentiell för att du som idrottare ska kunna få maximal effekt av träningen, få med alla viktiga inslag i träningen, optimera både kortsiktiga och långsiktiga resultat och samtidigt som du minskar skaderisken. Dessutom är en träningsplanering helt individuell, vi är alla olika och vi behöver därför olika planeringar. Du kommer inte bli bäst om du tränar precis som din lagkamrat eller klubbkompis.

  • Vill du bli explosiv inför SM?
  • Vill du orka spela på maxnivå en hel landslagsuttagning?
  • Vill du prestera under en hel säsong och ända vara fräsch inför det viktiga slutspelet?

För att garantera att du lyckas med detta använder vi oss av screening, fystester, samtal och rörelseanalys när vi bygger ett träningsprogram till dig. Vi gillar att jobba långsiktigt och gör gärna träningsplaneringar som sträcker sig över flera månader eller år.

Jag kan säga såhär. Mina framgångar började växa när jag kombinerade Karaten med dig och Sport Performance Center! Jag rekommenderar det väldigt starkt! Det spelar ingen roll vart man bor i Sverige, detta är det rätta stället för framgång! Oavsett idrott. Stort tack Patrick!
Edis Sabic, 8 SM-guld i karate, medlem i Svenska Karatelandslaget

Screening och tester

En screening är en rad tester vi gör för att se ditt nuläge och analysera vart du är i förhållande till de mål du vill nå. Vet du hur rörlig du är på höger sida jämfört med vänster sida? Vet du hur mycket du ska lyfta i knäböj för att utveckla styrka och hur mycket du ska lyfta för att utveckla explosivitet? Detta är frågor som är viktigt för att få maximalt ut från din träning, och frågan är om du har råd att gissa dig till svaret?!

Du ska testa för att:

  • Ta reda på vad du ska träna samt hur och när du ska träna.
  • Kunna uppnå stabilitet, styrka och rörlighet. Och i vilka delar av kroppen du måste bli mer rörlig i respektive få mer stabilitet i.
  • Veta hur du ska kunna konvertera styrkan till explosivitet och power.

Med våra avancerade och validerade screening- och testverktyg ser vi till att du tränar rätt för din kropp och den aktivitet du ska bli bra på! Vi använder oss av 1080MAP samt Chronojump-system.

Kontaktuppgifter

Hör av dig om du har frågor och funderingar!

Vad tycker kunderna?

"SPC levererar träningsglädje! Patrick Rapp ger ett engagerat tränarskap och bjuder på rejäla genomkörare på Fredags- och Söndagsfysen. Rekommenderas starkt!"
- Erica

"Nu har jag tränat med Patrick Rapp och Sport Performance Center i ett år snart och jag kan se enorma förändringar. Jag har inte bara blivit starkare, utan mycket mer medveten med min träning. Vad jag ska träna när jag ska träna det och hur jag ska träna det. Detta har förbättrat min karate, vilket har lett till att jag nu har en plats i Svenska juniorlandslaget i karate."
- Edis Sabic

”Patrick är en riktigt bra tränare som både pushar och peppar en så mycket det krävs. Han är pedagogisk och bestämd, och dessutom har man alltid roligt när man tränar med honom!”
- Susanna

Läs fler referenser här!

Intresserad?

Tag då kontakt med oss! Du får alltid en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom vilka mål du har, hur träningen ska se ut och vilket upplägg vi ska ha.

Telefon: 0738-098422
E-post: info@sportperformancecenter.com