Genom vårt screeningsystem 1080MAP testar, analyserar och optimerar vi dina rörelsemönster för att du ska få de bästa förutsättningar att klara av de aktiviteter du vill utföra. Oavsett om det rör sig om att springa snabbare, golfa bättre, bli av med smärta eller bara kunna få ut mer av kroppen i vardagen hittar screeningen vilka rörelsemönster som kan förbättras för att minimera skador och optimera prestation.

Testet är baserat på 32 tester som utförs i stående position. Vi tittar på hur både rörelsemönster samt rörelsen i leder ser ut. Resultatet analyserar vi och koppla till de mål du har. Med dig från screeningen får du en bra överblick på hur din kropp rör sig, vart din utvecklingspotential finns samt minst tre övningar för att utveckla rörlighet och stabilitet.

Tid: 60 minuter

Kostnad: 1295 SEK

Uppföljning/återbesök: 850 SEK (1 h)

Kläder: Shorts/tights där vi kan se fotled och knäled. Screeningen genomförs barfota.

Boka en rörelseanalys här!

För löparen

För att du ska kunna springa både fort och långt behöver du en kropp som är så liksidig som möjligt. Om höger fot och knä inte beter sig likadant som vänster fot och knä kommer det ge konsekvenser hur resten av kroppen beter sig. Detta kan till slut leda till krämpor så som ländryggssmärta eller underbensproblem, och det gör definitivt att du inte kan få ut maximal potential i varje enskilt löpsteg.

Med en screening hos oss får du koll på hur jämlik kroppen är, och exakt vad du behöver göra för att optimera den för löpning.

För golfaren

Om du är golfare som vill förbättra svingen är det viktigt med bra rörlighet i till exempel höften. Saknar du rörlighet där tvingas du kompensera genom att använda fotled, knäled och ryggen för att skapa kraft i svingen. Det gör att du tappar effekt då de större musklerna så som rumpan och låren inte kan arbeta optimalt. Det gör även att de små musklerna kring ryggen får skapa en massa kraft och i sin tur blir trötta fram mot slutet av golfrundan.

En screening hos oss ser till att du har tillräcklig rörlighet och stabilitet att slå både långt och med precision utan att kompensera.

För motionären

Vill du träna effektivt, säkert och funktionellt men inte riktigt vet vart du ska börja? Du kanske känner dig stel men har svårt att veta vart du är stel och vilka rörlighetsövningar du ska använda dig av. Du kanske upplever att du har vissa sidoskillnader som du känner hämmar träningen? Om svaret är ja på några frågor kan en screening hjälpa dig förstå ditt nuläge och samtidigt ge dig verktyg för att komma till bukt med eventuella problem som sätter stopp för din utveckling.

Boka en screening för att ge dig själv dem bästa förutsättningarna att träna både effektivt och skadefritt, oavsett mål och utgångspunkt!

Boka en rörelseanalys här!