Screening

Genom vårt screeningsystem 1080MAP testar, analyserar och optimerar vi dina rörelsemönster för att du ska få de bästa förutsättningar att klara av de aktiviteter du vill utföra. Oavsett om det rör sig om att springa snabbare, golfa bättre, bli av med smärta eller bara kunna få ut mer av kroppen i vardagen hittar screeningen vilka rörelsemönster som kan förbättras för att minimera skador och optimera prestation.

Testet är baserat på 32 tester som utförs i stående position. Vi tittar på hur både rörelsemönster samt rörelsen i leder ser ut. Resultatet analyserar vi och koppla till de mål du har. Med dig från screeningen får du en bra överblick på hur din kropp rör sig, vart din utvecklingspotential finns samt minst tre övningar för att utveckla rörlighet och stabilitet.

Tid: 60 minuter

Kostnad: 1295 SEK

Uppföljning/återbesök: 800 SEK (1 h)

Kläder: Shorts/tights där vi kan se fotled och knäled. Screeningen genomförs barfota.

Boka en rörelseanalys här!

För löparen

För att du ska kunna springa både fort och långt behöver du en kropp som är så liksidig som möjligt. Om höger fot och knä inte beter sig likadant som vänster fot och knä kommer det ge konsekvenser hur höft och överkropp beter sig. Detta gör till slut att du kanske får krämpor så som ländryggssmärta eller underbensproblem, och det gör definitivt att du inte kan få ut maximal potential i varje enskilt löpsteg.

Med en screening hos oss får du exakt koll på hur höger sida jämför sig med vänster.

För golfaren

Om du är golfare som vill förbättra svingen är det viktigt med bra rörlighet i till exempel höften. Saknar du rörlighet där tvingas du använda fotled, knäled och ryggen för att skapa kraft i svingen. Det i sin tur gör att du tappar effekt då de större musklerna så som rumpan och låren inte kan arbeta optimalt. Det gör även att de små musklerna kring ryggen får skapa en massa kraft och i sin tur blir trötta fram mot slutet av golfrundan.

En screening hos oss ser till att du har tillräcklig rörlighet att slå både långt och med precision.

För motionären

Vill du träna effektivt, säkert och funktionellt men inte riktigt vet vart du ska börja? Du kanske känner dig stel men har svårt att veta vart du är stel och vilka rörlighetsövningar du ska använda dig av. Du kanske upplever att du har vissa sidoskillnader som du känner hämmar träningen? Om svaret är ja på några frågor så kan en screening hjälpa dig förstå ditt nuläge och samtidigt ge dig verktyg för att komma till bukt med eventuella problem som sätter stopp för din utveckling,

Boka en rörelseanalys här!

Vad tycker kunderna?

"SPC levererar träningsglädje! Patrick Rapp ger ett engagerat tränarskap och bjuder på rejäla genomkörare på Fredags- och Söndagsfysen. Rekommenderas starkt!"
- Erica

"Nu har jag tränat med Patrick Rapp och Sport Performance Center i ett år snart och jag kan se enorma förändringar. Jag har inte bara blivit starkare, utan mycket mer medveten med min träning. Vad jag ska träna när jag ska träna det och hur jag ska träna det. Detta har förbättrat min karate, vilket har lett till att jag nu har en plats i Svenska juniorlandslaget i karate."
- Edis Sabic

”Patrick är en riktigt bra tränare som både pushar och peppar en så mycket det krävs. Han är pedagogisk och bestämd, och dessutom har man alltid roligt när man tränar med honom!”
- Susanna

Läs fler referenser här!

Intresserad?

Tag då kontakt med oss! Du får alltid en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom vilka mål du har, hur träningen ska se ut och vilket upplägg vi ska ha.

Telefon: 0738-098422
E-post: info@sportperformancecenter.com